Vali, çalışanlarla egzersiz yaparsa...

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Sağlık Bakanlığı Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Merkezi çalışanları ile egzersiz yaptı.

Vali, çalışanlarla egzersiz yaparsa...
Vali, çalışanlarla egzersiz yaparsa...
GİRİŞ 20.03.2015 16:51 GÜNCELLEME 20.03.2015 16:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şahin, hareketsiz yaşamın zararlarına dikkat çekmek için MHRS merkezinde düzenlenen etkinlikte, hareketsiz çalışmanın zorluğuna değindi.

Teknoloji arttıkça insanların hareket kabiliyetinin azaldığını belirten Şahin, şöyle konuştu: 'Buradaki hareketsizlik bu şekilde olursa evde de aynı şekilde devam eder. Ağrılardan kurtulmak istiyorsak hareket kabiliyetimizi, alışkanlığımızı artırmamız lazım. Burada oturup 10 metre sonra arabaya binip, oradan inip eve gitmek dinlenmek değil, sağlığını kaybetmektir. Hareket etmeyi alışkanlık haline getirmek lazım.'

Şahin, programla masa başı sporu etkinliği başlattıklarını ifade ederek, 'Bakın göreceksiniz 5-10 dakika sizi dinlendiriyor. Beyninizin çalışması, karar verme kabiliyetinizin yüceldiğini göreceksiniz. Bundan sonra burada çalışan arkadaşlar günlük masa başı spor yapacaklar. Oturarak çalışanlar, 15 dakika boyunca boyun, bel kol, omuz ve ayaklara yönelik egzersiz yapacak' diye konuştu.

Şahin, konuşmasının ardından antrenör eşliğinde MHRS çalışanlarıyla masa başı egzersizleri yaptı. Egzersizler ayrıca görüntülü olarak da izlendi.

MHRS çalışanı Gökçe Özçakır da AA muhabirine yaptığı açıklamada, oturarak hizmet vermenin bel ve boyun ağrılarına neden olduğunu söyledi.

Sürekli oturmanın ayak bileklerinin şişmesine de yol açtığını dile getiren Özçakır, 'Günlük yapacağımız egzersizler sayesinde kan dolaşımımız hızlanacak ve daha sağlıklı çalışacağız' dedi.

Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    Valinin cani sikiliyor galiba onu hemen merkeze almak lazim
    Cevapla
  • giresunlu 9 yıl önce Şikayet Et
    ne neyin kafasındasın sanırım ayık değilsin.sayın vali daha önce giresun da görev yapmıştır,birçok yeniliğe imza atmış tır,kahve hanelere bulaşık makinasını getiren ambalajlı kesme şeker kullanımına tuz tüketimine kadar birçok yenilik vs.toplumla iç içe olan renkli birisi ALLAH yolunu açıketsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...