İşte doktora küfretmenin cezası

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezinde görevli nöbetçi doktora telefonda küfrettiği öne sürülen hasta yakınına 7 bin 80 lira para cezası verildi

İşte doktora küfretmenin cezası
İşte doktora küfretmenin cezası
GİRİŞ 21.03.2015 11:11 GÜNCELLEME 21.03.2015 11:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hüyük köyündeki merkez 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonuna gelen F.Ç. çocuğuna iğne yaptırmak istedi.

F.Ç, sağlık personelinin, reçetesi olmayan iğneyi yapamayacağını söylemesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli nöbetçi doktor B.D'yi telefonla arayarak iğnenin yapılması için onay istedi.

B.D. ise antibiyotik içerikli iğnenin reçetesiz yapılamayacağını belirterek, oluşabilecek yan etkileri ve riskleri anlattı. F.Ç, doktor reçetesi getirirse yardımcı olabileceklerini söyleyen B.D'ye tepki göstererek, küfür etti ve telefonu kapattı.

Doktor B.D'nin Cumhuriyet Savcılığına şikayeti üzerine F.Ç. hakkında "kamu görevlisine hakaret" suçundan 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava sonucunda F.Ç'ye 7 bin 80 lira para cezası verildi.

YORUMLAR 6
  • Adil.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Hastaların karşılaştığı hakaret, aşağılama, tehdit, tanıdık-pahalı kontrollere sevk etme, aşırı-lüzumsuz-pahalı ilaç yazma, gereksiz ameliyatlar...cezası var mı?!
    Cevapla
  • ADALET 9 yıl önce Şikayet Et
    senin gibidüşünenler yüzünden yakında bademciklerini aldırmak için bile doktor bulamayacaksın.güvenmiyorsan gitme doktora
    Cevapla
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    ohhhh iyi olmuş...önüne gelen sağlıkçılara saldırıyor bu ne ya...hatta 1 hafta yatıracaksın cezaevinde görsün gününü. para cezasıyla olmaz
    Cevapla
  • doktor 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir hekim olarak gözlemim bir onbeş sene öncesine nisbeten biz hekimler azami derecede empati yapıp hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazı sağlık çalışanlarının bed muamelesine bende şahit oluyorum böyle bir şeyi savunacak değilim fakat bunlar istisnai düzeyde. Fakat daha sıklıkla karşılaştığımız bazı hastaların sorumsuzca davranması, küfür, fiziksel şiddet; bunlar eski kafalı insanların yapabileceği şeyler.. Biraz saygı karşılıklı hoşgörü lütfen.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hak etmiş cezayı. Arkadaş doktor sana zorluk çıkarmak içinmi var orda. Adam senin canını düşünüyor. Nerden bilecek sana o ilacın reçete edildiğini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek