TSK'ya yeni nesil savaş uçakları geliyor

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, TSK’ya “Teknoloji harikası” olarak nitelendirilen F-35 uçaklarından alınacağını açıkladı.

GİRİŞ 22.03.2015 14:21 GÜNCELLEME 22.03.2015 15:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, güncel konulara ilişkin yaptığı açıklamada, yeni nesil savaş uçaklarının müjdesini verdi. Orgeneral Öztürk, "RF-4E müzede, F4-E’ler ise 2020’ye kadar havada olacak. Filomuza yeni nesil jetler katılacak" dedi.

Orgeneral Akın TSK'nın hava savunmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

Hava Kuvvetleri, pilotundan makinistine, bakımcısına kadar modern uçak tecrübesini F-4’lerle öğrendi. Mühendislerimiz, elde edilen tecrübe ile milli muharip uçak geliştirebilecek imkana kavuştu. F-4 ana proje uçağımız olup, milli akıllı mühimmat projeleri geliştirildi. F-4 uçaklarımız ile SOM, Hassas Güdüm Kiti ve Kanatlı Güdüm Kiti gibi milli mühimmat üretilebildi. F-4 uçaklarımızın fabrika seviye bakımları ile modernizasyonlarının gerçekleştirildiği 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı uluslararası kalitesini ispat etti. Norveç ve Hollandalı benzer bakım merkezlerini geride bırakarak en son nesil savaş uçağı Joint Strike Fighter (JSF F-35) Motor Depo Seviyesi bakımını yapacak merkez olarak tercih edildi.

41 YILDA 60 SAVAŞ UÇAĞI HİZMET DIŞI KALDI

1974 tarihinden bugüne kadar, gerek havada gerekse yerde meydana gelen kaza kırımlar sonucu 60 F-4E uçağımız hizmet dışına çıktı. Halen envanterimizde 47 adedi F-4E/2020, 8 adedi RF-4E olmak üzere 55 F-4E/RF-4E uçağı bulunuyor. Hassas kontroller sonucunda uçmalarında sakınca görülen 121 adet uçağın kaydı silindi. Envanterdeki 8 adet RF-4E uçaklarının kullanımı sonlandırıldı. Bunlar müzelere verilecek.

Orgeneral Akın Öztürk bu açıklamalarını Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e yaptı.

YORUMLAR 8
  • sadettin 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bi ara abd uçus kodlarını vermiyo diye alımdan vaz geçilmişti ne oldu abd ikna oldu da uçuş kodlarını mı verdi o yüzden mi alınıyo kumandası abd de paranı git çöpe at biri bulur da yatırım yapar millet nasiplenir daha iyi
    Cevapla
  • gzel olur 9 yıl önce Şikayet Et
    Şuan dunyanin en isi savas ucagi f 22 dir. Ve bu ucagin maliyeti cok yuksek oldugu icin biraz daha ucuz ve f22 kadar iyi bir ucak projesidir f35 ve suan goklerde 5. Nesil tek savas ucagi f22 bunlara rakip rusya ve cin uretmeye calisiyor ama bu ucaklardan cok geride kaldi yani kisacasi f 22 ve f35 ler gelecek 20 yilin en iyileri abd de sadece 200 tane f22 var 1500 adet f35 uretecek kendisi icin tamamen butun ucaklarini f35 lerle yenileyecrk bu turkiye icin cok onemli etrafimizdaki butun ulkelerin 5. Nesil savas ucagi alma niyetleri yok cok pahali oldugu icin ve biz bunlari alirsak bolgede acik ara fark atariz diger ulkelere ben cok onemsiyorum bu projeyi hayirlisi bakalim
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    kodları olmadan bu ülke tam manasl ile bu uçuklara sahip olamaz teknoloji bilgisayar çağı ile çok gelişti bundan sonraki uçaklar insansız olacak. Yani uzaktan kumandalı olacak. Muhtemeldirki bu uçalarda tam olmasada uzaktan kontrol birimleri vardır. Senin pilotun bazen uçağa hükmedemeyebilir, uçak arıza verebilir.. Düşebilir.. kodlar kodlarda kodlar. Bu uçakların alımı ertelendi israilde modernize edilen f4 ler peşpeşe bazen birlikte düşürüldü kodsuz almak zorunda kaldı...
    Cevapla
  • Erol Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız ve süper güçlü bir Türkiye istiyorsak kendi uçağımızı üretip en az 1000 adet savaş uçağına ve bunları uçuracak iyi yetişmiş pilotlara sahip olmamız gerekli.
    Cevapla
  • Tamer Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    F16 nın aynısı. Neden aynısı diyecekseniz. F16 çıktığında F14 F18 F15 uçakları göklerin hakimiydi. F35 çıkıyor ama eurofighter typhon, F22, PAK F-T50, Mig 35, Mig 31 e dahil, Su 35, Su 37, Su 47 savaş uçakları çokmu çok daha üstün uçaklar F35 den. Bu uçağı balon gibi şişiriyoruz ama patlayacağı kesin. O yüzden derim ki, uçan teneke olsun bizim olsun. Hiç değilse kamikaze hesabı bi ülkenin üzerine gidebileceğinden emin olursun.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uçağımızı yapmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı