Terörle mücadeleye yeni format geliyor

Türkiye'nin 35 yıldır kanını emen terör belasında yeni bir formata geçiliyor

Terörle mücadeleye yeni format geliyor
Terörle mücadeleye yeni format geliyor
GİRİŞ 23.03.2015 11:14 GÜNCELLEME 23.03.2015 12:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Terörle mücadelenin “kırmızı kitabı” olarak nitelendirilen “Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi”, önümüzdeki sürece de rehberlik edecek.

Bunla ilgili 2014'ten bu yana 17 kurum ve kuruluştan görüş alındı. Belgenin oluşturulmasına yönelik olarak Müsteşarlık bünyesindeki komisyonun da 25 ayrı toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.

Raporda, çözüm süreci özelindeki algı, tutum ve beklentilerin ortaya konulması amacıyla araştırma projeleri ve saha araştırmaları da yaptırıldığı dikkat çekilerek, süreç kapsamında yurt için ve yurt dışında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına sunulduğu vurgulandı.

Müsteşarlık dış ülkeleri de mercek altında aldı. Bu kapsamda, Kuzey İrlanda, İspanya, Kolombiya, Güney Afrika, Filipinler, Endonezya, Korsika ve Sri Lanka'daki çatışma çözümleri ve demokratikleşme politikaları incelendi.

Geçmişte terör nedeniyle köylerinden göç eden vatandaşlara yönelik geliştirilen Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) ile Sosyal Destek Programı (SODEP) analiz edilen detaylar arasında yer aldı. Bu projelerin önümüzdeki süreçte terörle mücadeleye katkıları değerlendiriliyor.  

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 12
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni stratejinizde nevruz da diyarbakır meydanlarında bir devlet gibi, teroristlerin silahli geçit töreni yaması da varmiydi?
    Cevapla
  • cemil 9 yıl önce Şikayet Et
    Terör ve akp bu milletin parasını emdi ikisi de bittiğinde ülke ayağa kalkacak
    Cevapla
  • aman 9 yıl önce Şikayet Et
    "Şüleyman Şah"taki gibi ver kurtul a az kaldı.kuzey ırak kuzey suriye ve sonunda güney doğu türkiye kürt devleti kurulma aşamasının son adımına geldik.çoktan polis asker vergi mahkeme vs gerçek paralel devlet sistemlerini kurdular.apo çıksın çıkmasın seçimden sonra bir tür bağımsızlık ilan edecekler..
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    sn.arınç çok dürüst biri bvence.ama yaptığı doğrumu yanlışmı,ne kadar doğru bilemem.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin kadim kardeşliğinden anca VATAN HAİNLERİ zarar görür...barışın kazananı MİLLETTİR!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!