Hayrabolu’da öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı

Hayrabolu'da lise öğrencilerine yönelik "Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hayrabolu’da öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı
Hayrabolu’da öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı
GİRİŞ 25.03.2015 13:28 GÜNCELLEME 25.03.2015 13:28

Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıda, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğüne (KOM) bağlı görevli polis memuru Seçkin Deniz ve Hakan Cebar, uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarına ilişkin bilgi verdi.

Deniz, bağımlılığın 16-30 yaş gruplarında daha yaygın görüldüğünü belirtti.

Gençlerin dikkatli olmasını ve arkadaş çevresine dikkat etmesini isteyen Deniz, şöyle konuştu:

"Öğrenciler, içeriği bilinmeyen ilaçlara, alkol türlerine ve sigaraya karşı kesinlikle 'hayır demeli. Gençlerimize yönelik sosyo-psikolojik, dejenerasyon ile zihni ve ahlaki çökertme planları yapanların oyunlarına gelmemek için dikkatli olmalıyız. Asla 'Bana bir şey olmaz. Bir kere içmekle ne olacakmış. Ben bağımlı olmam. İstersem bırakırım' demeyin. Bu tür maddeleri bir kere alan bağımlı olmaktan kurtulamaz."

Deniz, zamanla kullanım miktarı artan uyuşturucunun ölüme yol açtığını vurguladı.

Bağımlı insanın özgürlüğünü kaybettiğini, kendine olan güveninin zayıfladığını, kendini kontrol edemediğini ve insani prensiplerinin yok olmaya başladığını aktaran Deniz, "Bu kişi ideallerini yitirir. Yaşarken de ölür" diye konuştu.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Halil Avcılar, Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak