Cengiz İmren'e tahliye

Fırat Delibaş'ın elebaşılığını yaptığı çıkar amaçlı suç örgütünün üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan Salih (Cengiz) İmren'in de aralarında bulunduğu 11'i tahliye edildi.

Cengiz İmren'e tahliye
Cengiz İmren'e tahliye
GİRİŞ 15.09.2004 00:05 GÜNCELLEME 15.09.2004 00:05

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Fırat Delibaş ve Salih İmren'in de aralarında olduğu 31 sanık katıldı.



Duruşmada söz alan İmren, “Bu şartlarda karşınızda olmaktan utanıyorum. Beste yapıp şarkı söyleyen bir insanım. 11 yılda zorla Cengiz İmren oldum. 2 günde çete üyesi ilan edildim. 9 aydır hücredeyim. Mağdurum, tahliyemi istiyorum” dedi.



Fırat Delibaş da sanıklardan en fazla 10'unu tanıdığını ifade ederek, kendilerine iftira atıldığını öne sürdü.



Sanıklardan Salih İmren, Ramazan Gülsever, Cemil Şahin, Vedat Kaçhan, Mehmet Şerif Gören, Erdal Kaçhan, Aynur Safsın, Fatma Tesçakal, Riyad Arslan, Melih Boran ve Ali Sine'nin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.



İmren, adliye çıkışı cezaevi aracına bildirileceği sırada, basın mensuplarının tahliyesi hakkındaki düşüncesini sormaları üzerine, ”Allahu Ekber” diye bağırdı.





İDDİANAMEDEN





Kapatılan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fırat Delibaş'ın, değişik suçlardan sabıkalı Diyarbakırlı kişileri çevresinde toplayarak kendi liderliğinde “çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu” iddia ediliyor.



Özellikle Beyoğlu civarında faaliyet gösteren örgüt üyelerinin, ticaret yapan kişileri, fuhuş yapan kadınları ve yaşı küçük çocukları tehdit, baskı, cebir veya şiddet uygulayarak sindirdikleri öne sürülen iddianamede, sanıkların eylem ve faaliyetlerinde özellikle “Fırat Delibaş'ın adamları olduklarını” vurguladıkları anlatılıyor.



Delibaş'ın, örgütün içinde “Hanımağa” olarak tanınan Sevgi Özöcal'ın evinde toplanarak görüşmeler yaptığı belirtilen iddianamede, sanatçı Salih İmren'in de kaset çalışmaları sırasında müştekilerden Burak Söğütoğlu ile para konusunda ihtilafa düşünce Delibaş'tan yardım istediği öne sürülüyor.



Delibaş'ın çeşitli suçlardan 41 ile 89 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer 30 sanığın da 1.5 ile 46 yıl arasında ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!