Mahalleye Süryanice ismi verildi

Midyat Belediyesi, Alagöz mahallesine, "Konstantin'in evi" anlamına gelen Süryanice "Bethkustan" ismi verilmesine karar verdi.

Mahalleye Süryanice ismi verildi
Mahalleye Süryanice ismi verildi
GİRİŞ 25.03.2015 19:02 GÜNCELLEME 25.03.2015 19:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belediye meclisinin kararı üzerine ilçeye bağlı 20 Süryani ailenin yaşadığı 130 nüfuslu, eskiden köy olan Alagöz mahallesinin yeni isminin yazıldığı tabela törenle değiştirildi.

Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş'ın doğduğu yer olan mahallenin "Bethkustan" ismi, Süryani vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Törende Süryanice konuşan Aktaş, önemli ve tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bölgede ilk defa bir Süryani köyümüz eski ismine kavuşmuş oldu. Bugün köyümüzün tabelasını takmaktan dolayı büyük onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

"Süryanice köy adının iade edilmesi gurur verici"

Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal da bunun kendiliğinden gelişen bir çalışma olmadığını söyledi.

Hükümetin bu yöndeki çalışmaları doğrultusunda böylesi bir karar aldıklarını vurgulayan Baysal, şöyle konuştu:

"Süryanice köy adının iade edilmesi gurur vericidir. Hükümetin almış olduğu karar gereğince Alagöz köyü muhtarımızın başvurusunun ardından belediyemiz meclisince uygun görülmesi üzerine ve mülki amirlikçe de benimsenmiş olan bu karar sonucunda köyümüzün eski Süryanice ismi olan Bethkustan tabelasını törenle astık. Hayırlı uğurlu olsun."

Mahalle muhtarı Fetrus Aktaş da Bethkustan'ın "Konstantin'in evi" anlamına geldiğini anlatarak, bundan sonra yapılacak yazışmalarda mahallenin yeni ismini kullanacaklarını kaydetti.

Belediye Meclis Üyesi Diba Gabriel ise mahallenin yeni isminin Süryaniler açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • eşit 9 yıl önce Şikayet Et
    alşhanlı kardeşim destekliyorum.
    Cevapla
  • alihanli61 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna demiyoruz bölgede yenibir İsrail kuruluyor Kürtlerin hedefi budur müslümanlara zulüm yaşatmak ve zulüm yagdirmak
    Cevapla
  • düsün 9 yıl önce Şikayet Et
    kandırmış seni okutanlar bölgede israil degil kürt birligi olusuyor uyuyanlara günaydın rojavasıyla kürdistanıyla iranın kürtleri ve ülkemizdekiler nihayet uyandı ve birbirlerine destek cıkıyorlar helal olsun kürt halkı kendi kendine yeter kardesim israile gerek yok ihtiyacta yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var