100 bin fidan toprakla buluştu

81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ankara'da fidan dikim etkinliğinde konuştu

100 bin fidan toprakla buluştu
100 bin fidan toprakla buluştu
GİRİŞ 26.03.2015 15:23 GÜNCELLEME 26.03.2015 15:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı.

Emine Erdoğan, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak ve yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi. 

Dünya Ormancılık Haftası çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerle toplam 100 bin fidan toprakla buluştu. Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen alandaki fidan dikim etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve eşi Fatma Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın eşi Eda Kılıç, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve eşi Arzu Kılıçlar katıldı. Ayrıca, Sevgi Evleri’nden çocuklar, izciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da etkinlikte yer aldı. İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Mersin, Balıkesir ve Elazığ'da yapılan etkinliklere de canlı olarak bağlanan Emine Erdoğan, "Bereketli olsun" dedi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak, yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

"Ağaç, çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kağıdımızın hamuru ve cenazemizin tabutudur" diyen Emine Erdoğan, ormanların aynı zamanda dünyanın akciğerleri olduğunu söyledi. Erdoğan, ormanların faydasının saymakla bitmeyeceğini, ormanın sadece bir ağaç topluluğu olmadığını, karada bulunan biyolojik çeşitliliğin yüzde 80'ine ev sahipliği yaptığını ve bu yönüyle bir açık hava müzesi olduğunu ifade ederek, "Bazen bir ormanın öğrettikleri bir kitabın öğreteceklerinden çok daha fazla olabilir" diye konuştu.

"İNSANLIK TOPRAĞI EKİP BİÇEREK MEDENİLEŞTİ"

Erdoğan, insanlığın toprağı ekip biçerek medenileştiğini ancak büyük bir tezatlık içinde sanayi devrimi ile birlikte medeniyet adına toprakla bağının koptuğunu söyledi. İnsanın doğal kaynakları tüketme hızının tabiatın kendini yenileme hızını yarı yarıya aştığına vurgu yapan Emine Erdoğan, tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve ekolojik dengeyi korumak için sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmek gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Orman Bakanlığı'na yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, son 12 yılda Türkiye'nin dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girdiğini, erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumunda olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI YEŞİLSİZ, ŞEHİRLERİMİZİ ORMANSIZ BIRAKMAYALIM"

Orman Bakanlığı'nın mahalli halkın gelir kaynağı da olabilen özel ağaçlandırmalar yaptığını, ceviz, badem, dut, salep, sakız ağacı dikiminin Türkiye'nin zenginliklerini ekonomiye kazandırmak bakımından önemli olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, "Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım. Artık bir fidan dikmek hiç zor değil, Orman İl Müdürlüklerimize gittiğinizde bedelsiz olarak fidan alabiliyorsunuz. Kamu kurumlarımızda olduğu gibi özel toplantılarımızda, düğünlerimizde de fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir; ağaçtır, fidandır" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • üsküdarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    camlıca daki yeşiller ne oldu.sit alanları imara açıldı.üsküdarda bir emar projesi var camlıca tepesini yükseklik bakımından tam 65 metre geçiyor.bir istanbul,lu olarak bir camlıcaya bakın eski yeşil alanları görebiliyormuyuz.
    Cevapla
  • Hakkı Söyler 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel projeler konuşmalıyız 81 il 81 milyon ağaç gibi hayırda yarışalım tebrikler Emine hanıma
    Cevapla
  • sadssasa 9 yıl önce Şikayet Et
    3. kçprü ve 3. havalimanı diyor hala çevre ve şehircilik bakanı bu projeler için kesilen 1 ağaç için 5 ağaç dikilecek şimdi fazla laf yapmayın
    Cevapla
  • orman 9 yıl önce Şikayet Et
    Agaclandirma seferberligi yapalimki bereket gelsin getirisi cok olur elektirik santiralleri dolar para basar yazin daha serin gecer seksen lerde istanbul boyle bunaltici sicaklar yokdu
    Cevapla
  • halk 9 yıl önce Şikayet Et
    3. köprü ve 3. havalimanı kesilen ağaçların yerinemi bunlar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı