Bilecik'te "Metal sektörü çalıştayı"

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Metal sektörü çalıştayı" gerçekleştirildi.

Bilecik'te "Metal sektörü çalıştayı"
Bilecik'te "Metal sektörü çalıştayı"
GİRİŞ 27.03.2015 09:01 GÜNCELLEME 27.03.2015 09:01

Bilecik TSO Toplantı Salonu'nda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Merkezi Araştırma Laboratuar Müdürü Doç. Dr. Harun Mindivan, TSO akademik danışmanı Doç. Dr. Ali Acılar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Bingöl ve metal sektöründe faaliyet gösteren firmaların katıldığı çalıştayda, lojistik, karayolu ve demiryolu taşımacılığı, hızlı tren, istihdam, nitelikli personel, ara elaman, kentin alt yapı eksiklikleri, konaklama, sosyal hayat, enerji maliyetleri ve iş gücü kayıpları değerlendirildi.

Özbay, üniversitenin istihdam konusunda katkısı olabileceğini ve kamu-sanayi işbirliği adına da önemli bir adım olacağını belirterek, öğrencilerin mezun olmadan önce sanayi kuruluşlarıyla irtibatı sağlanarak stajlarının yaptırılması neticesinde hem sanayi kuruluşlarını tanımaları hem de ilgili sektörlerde tecrübe kazanmalarını sağlayacağını kaydetti.

Bilecik TSO Başkan Yardımcısı Osman Keleş de küreselleşme süreci ile birlikte şehir ekonomilerinin ve sektörlerin gelişim düzeylerini sağlıklı şekilde takip etmenin önemli bir hale geldiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler