Babasını kaybettiği doğum gününü 21 yıldır erken kutluyor

Artvin'de, babasını 24. doğum gününde kaybeden Mikayil Anar, 21 yıldır doğum gününü yaklaşık bir hafta erken kutluyor

Babasını kaybettiği doğum gününü 21 yıldır erken kutluyor
Babasını kaybettiği doğum gününü 21 yıldır erken kutluyor
GİRİŞ 27.03.2015 09:45 GÜNCELLEME 27.03.2015 09:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Artvinli Mikayil Anar, babasının vefat ettiği gün olan 27 Mart'taki doğum gününü, 21 yıldır yaklaşık bir hafta erken kutluyor.

Merkeze bağlı Çarşı Mahallesi'nde yaşayan ve bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Anar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Artvin'in ilk ayakkabı tamircilerinden olduğunu belirtti.

Babasının çocuklarını ve eşini çok sevdiğini dile getiren Anar, 40 yıl bıkmadan, usanmadan çalışarak 8 çocuğunu büyütüp okuttuğunu, hepsini iş sahibi yaptığını söyledi.

Anar, babasının 82 yaşındayken kas kanserine yakalandığını ifade ederek, "Artvin, Trabzon ve İstanbul'daki hastanelerde aylarca tedavi gördü. Babamın hastalığına çok üzülen annem de hastalandı. Babamla İstanbul Cerrahpaşa Hastanesinde tedavi oldu ve bir süre sonra sağlığına kavuştu. Ailece hayatımızın en zor ve üzüntülü günlerini geçiriyorduk. Babam, hastalığa yakalandıktan 2 yıl sonra, 1994'te vefat etti. Annemi de babamın vefatından 2 yıl sonra maalesef kaybettik" dedi.

Babasının, kendisinin doğum günü olan 27 Mart'ta hayatını kaybettiğini kaydeden Anar, "Ailemizi hüzne boğan ölümü bizleri derinden etkiledi. Ölümüne yıllardır alışamadık ancak elden bir şey gelmiyor. Sadece ruhuna dualar okuyor ve mezarını sık sık ziyaret ediyoruz. 27 Mart 1970 doğumluyum. Babamın ölüm gününün, doğum tarihime denk gelmesi beni çok etkiledi. Ailece aldığımız kararla doğum günümü aynı günde değil de yaklaşık bir hafta önce kutluyoruz" diye konuştu.

Oğluna babasının adını verdi

Anar, lise son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki oğluna, rahmetli babasının adını verdiğini de belirterek, "Babamın hatırasını yaşatmak için oğluma Bahri adını koydum. Çocuğuma ismini hitap edince babamı hatırlıyorum" ifadesini kullandı.

Anar'ın oğlu Bahri ise hiç görmediği dedesinin adını taşımaktan dolayı buruk bir mutluluk duyduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    bende babamı dogumgunumde kaybettim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor