Bayramiç'te "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi

Ccedil;anakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi kapsamında 45 öğrenci bisiklet turu yaptı.

Bayramiç'te "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi
Bayramiç'te "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi
GİRİŞ 27.03.2015 13:09 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:09

Okul önünde toplanan öğrenciler buradan Kutluoba köyü, Çandır Mesire Yeri ve Ağaçköy güzergahlarına gitti.

Gezi boyunca öğrencilere ilçe jandarma ve jandarma trafik ekipleri rehberlik etti.

Geziye katılan okul müdürü Nihat Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, artan dünya nüfusuna paralel olarak kullanılan araçların egzoz gazları doğayı kirletmeyi ve buna paralel olarak ölümcül hastalıklarının arttığını söyledi.

Bu anlamda öğrencilerle birlikte bir proje hazırladıklarını anlatan Ertürk, "İnsan yaşamının önemine dikkat çekmek, öğrencilerimizin kısa sürelide olsa teknoloji ortamından uzaklaşmalarına fırsat yaratmak, doğa ve sporla iç içe yaşamın insan sağlığına olan katkılarının farkına varmalarını sağlayacak bir etkinlik olmasını istedik. Projenin amacı okulumuzda öğretmen ve öğrenci iletişimini sınıf dışında da en üst seviyeye çıkarmak. Öğrenci ve öğretmenler ile birlikte egzersiz yapmalarını sağlamak. Katılımcılar arasında takım ruhunu geliştirmek, bisiklet sporu ile tanıştırarak bunun alışkanlık haline gelmesine vesile olmak, sağlıklı yaşam becerilerini kazandırmak, hava kirliliğini önlemek, bisiklet kullanımıyla ölüm riskini azaltmak" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak