Balıkesir'den kısa kısa

Havran'da Çanakkale şehitleri anıldı

Balıkesir'den kısa kısa
Balıkesir'den kısa kısa
GİRİŞ 27.03.2015 13:15 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:15

Havran Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Havran Şubesi tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı ve Çanakkale şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Havran Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Etkinlik sonrasında konuşan Belediye Başkanı Emin Ersoy, "Şu an bu toprakların üzerinde nefes alıyorsak, yaşıyorsak bunu Çanakkale şehitlerimize borçluyuz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Kur'an dinletisine gelerek salonu dolduran kıymetli vatandaşlarımıza ve etkinlikte rol alan İlim Yayma Cemiyeti Havran Şubesi mensuplarına, hafızlarımıza, emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Dahla sonra İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Abdüllatif Özer, Ersoy'a Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Bandırma'da öğrenciler fidan dikti

Atatürk Özel Eğitim Ortaokulu öğrencileri, Orman Haftası dolayısıyla Atatürk Parkı'nda, Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 50 fıstık çamını Bandırma Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün belirlediği noktalara dikti.

Okul Müdürü Algan Kartal, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli öğrencilerin 50 fidanı toprakla buluşturduğunu ifade etti.

Öğrencilere fidan dikimi konusunda önce bilgi aktardıklarını belirten Kartal, "Engelli çocuklarımıza yol gösterildiği takdirde neleri başarabileceklerini bu okulda herkese gösteriyoruz. Engelli olmak ayıp bir şey değildir. Engelli çocukları olan ailelerin utanmamaları ve çocuklarını okulumuza getirmelerini istiyoruz. Aileler ile el ele vererek aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından engelli öğrenciler fidanları dikti.

Manyas Gölü'nde av yasağı başladı

Bandırma Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, Manyas Gölü ve çevresinde av yasağının başladığını ve 15 Haziran'a kadar süreceğini bildirdi.

Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avlanmanın yasak olduğu dönemde su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılmasının da yasak olduğunu söyledi.

Bu şekilde kaçak avlanmanın da önüne geçebileceklerini belirten Uyar, "Sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkan vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım. Vatandaşlarımız bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları müdürlüğümüze ve en yakın jandarma komutanlığına bildirsinler. Biz gerekli idari cezaları uygularız" diye konuştu.

Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenirliği Bilincinin Oluşturulması Projesi

Ayvalık ilçesinde, zeytin, zeytinyağı ve güvenilir gıda ile ilgili farkındalık oluşturması amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen "Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenirliği Bilincinin Oluşturulması Projesi" tamamlandı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde proje hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, amaçlarının ilçenin en büyük ekonomik kaynaklarından biri olan zeytin ve zeytinyağını yurt genelinde ve uluslar arası boyutta tanıtmak ve tüketimini artırmak olduğunu söyledi.

Bu hedef için gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında, Ayvalık ve çevresinde yoğun ve hummalı çalışmalar yaptıklarını anlatan ifade eden Aygün, "İlkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerin hedef alındığı bu proje Türkiye'de ilk. Vatandaşlar proje sayesinde zeytin ve zeytinyağının üretim aşamasının ardından, işlenmesi ve sofralardaki yerlerini alana kadarki süreci görüyor" dedi.

Daha sonra, projede emeği geçen kurum amirleri ve diğer katılımcılara belge verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim