İstanbul, İzmir, Ankara İl İl Hava Durumu raporu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul İzmir Ankara İl İl hava durumu açıklaması geldi

İstanbul, İzmir, Ankara İl İl Hava Durumu raporu
İstanbul, İzmir, Ankara İl İl Hava Durumu raporu
GİRİŞ 28.03.2015 09:05 GÜNCELLEME 28.03.2015 09:05

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Sıcaklık 10 derece birden düşecek

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor

Ege Bölgesi için toz taşınımı, Kıyı Ege için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün açıklamasında, bu gece ve yarın Ege Bölgesi'nde Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Öğle saatlerinden itibaren yağışlı hava kütlesinin etkisine giren bölge genelinde, cumartesi akşam saatlerine kadar yağışların kuvvetli (metrekareye 30-50 kg), Çanakkale'nin güney ve batısı, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit Körfezi) ile Aydın, İzmir ve Manisa'nın doğusunda çok kuvvetli (metrekareye 50-80 kg) olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Tüm havzalarda normallerin üzerinde gerçekleşen yağış miktarlarına bağlı toprağın suya doygunluğu ve 3 günlük periyotta beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşması muhtemel ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, yıldırım gibi risklere karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den bu bölgelere yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak ile Konya’nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yağışların genellikle sağanak, Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne’nin güneybatısı ve Balıkesir’in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle doğu ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı 17

Adana: Parçalı bulutlu 22

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Samsun: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15

Erzurum: Az bulutlu 8

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 16

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı