BEÜ'den emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ökten'e fahri doktora unvanı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından emekli öğretim üyesi ve yazar Prof. Dr. Sadettin Ökten'e fahri doktora unvanı verildi.

BEÜ'den emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ökten'e fahri doktora unvanı
BEÜ'den emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ökten'e fahri doktora unvanı
GİRİŞ 27.03.2015 18:14 GÜNCELLEME 27.03.2015 18:14

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Ökten'e akademik giysi giydirerek fahri doktora ve üniversite senatosunun aldığı kararın yazılı olduğu belgeyi takdim etti.

Özer, yaptığı konuşmada, üniversite senatosunun 2 Eylül 2014'te toplandığını belirterek, "Medeniyetin yeniden inşasına, geleneğe, kültüre, bilime, sanata ve edebiyata yapmış olduğu evrensel nitelikteki katkılarından dolayısıyla Prof. Dr. Ökten'e üniversitemizin fahri doktora payesinin tevcihine oy birliğiyle karar verilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Ökten de payeye sahip olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Teknik olarak bir şeyler yaptığımı zannediyorum. Ders verdim ve çok hoşuma gitti. Ülkemizde çok üniversite açılıyor. Bunu büyük bir sevinçle karşılıyorum. Bir takım dostlarım buna, 'bir felaket' diyorlar. Ben hadiseyi öyle görmüyorum. Çünkü ilim her zaman için yolumuzu aydınlatacaktır" şeklinde konuştu.

Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, rektör yardımcıları, BEÜ Senatosu üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile akademik personel katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…