Milli Eğitim Müdür Yardımcısının kendisi için kadro açtığı iddiası

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bina: "Uğur'un bilgisi dışında gerçekleştirilen bir işlemle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları hedef alınıp bir yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenmektedir"

Milli Eğitim Müdür Yardımcısının kendisi için kadro açtığı iddiası
Milli Eğitim Müdür Yardımcısının kendisi için kadro açtığı iddiası
GİRİŞ 27.03.2015 18:58 GÜNCELLEME 27.03.2015 18:58

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, İzmir'de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tarık Uğur'un kendisi için kadro açtığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Uğur'un bilgisi dışında gerçekleştirilen bir işlemle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları hedef alınıp bir yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Bina, yaptığı açıklamada, Uğur hakkındaki iddiaların Milli Eğitim Müdürlüğü ve üyesi olduğu Eğitim-Bir-Sen'e karşı yürütülen bilinçli bir "çamur at izi kalsın" politikasının ürünü olduğunu öne sürdü.

Uğur'un daha önce de benzer şeylerle suçlandığını ancak hakkında çıkan tüm iddialardan aklandığını dile getiren Bina, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tarık Uğur tarafından yapıldığı iddia edilen işlemler, Uğur'un yıllık izinde olduğu sırada başka bir personel tarafından kasti olarak yapılmış, fark edilince de iptal edilmiştir. Dolayısıyla Uğur'un bilgisi dışında gerçekleştirilen bir işlemle İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları hedef alınıp bir yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenmektedir.

Uğur'un TC kimlik numarası, görevde olmadığı tarihlerde, yerine başka bir şube müdürü vekalet ederken tamamen bilgisi dışında işlenmiş, atama yapılmış gibi gösterilip kararname çıkarılmış ve daha sonra tekrar iptal edilmiştir. Uğur, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak tekrar göreve başladıktan sonra kendisini yıpratmak, Sayın Valimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzü karşı karşıya getirmek amacıyla bu konu ile ilgili isimsiz dosyalar hazırlanıp tüm sendikalara, basın kuruluşlarına, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Tarık Uğur, 15 Ağustos 2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçe ile bahsi geçen konuda işlem yapılan tarihleri, şifreleri ve IP numaralarının tespit edilmesini bizzat kendisi talep etmiştir. Temmuz ayında açılan soruşturmada görevlendirilen müfettişler bir sonuca ulaşamayınca dosya valilik tarafından bakanlığa gönderilmiş ve müfettiş talep edilmiştir. İnceleme halen valilikte ve bakanlıkta sürmektedir.

Tarık Uğur’un “sorularını hazırladığı yönetici atama sınavında 99 puan aldığı” iddiası ise gerçekle ilgisi olmayan, hayal mahsulü bir iftiradır. Bunun gerçek dışı olduğu da belgelerle ispatlanmıştır. Komisyonda yer almayan biri, kendisine nasıl puan verebilir? Kaldı ki konuyu yargıya taşıyacağını belirten sendika ne hikmetse bu yola başvurmamıştır. Bu da iddiaların gerçek dışı olduğunun en açık delilidir."

Bina, Uğur'un "sorularını hazırladığı yönetici atama sınavında 99 puan aldığı" iddiasının ise hayal mahsulü bir iftira olduğunu savunarak bunun gerçek dışı olduğunun da belgelerle ispatlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBSİS) üzerinden, evinin bulunduğu ilçedeki Halk Eğitim Merkezindeki öğretmen kadrosunu artırdığı, ardından da kendi atamasını açılan kadroya yaptığı iddia edilen İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tarık Uğur hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun