2010 KPSS dahilerinin telefon yoğunluğu

‘Paralel KPSS’ skandalında ortaya çıkan gerçekler, soruşturma dosyasına girdi.

2010 KPSS dahilerinin telefon yoğunluğu
2010 KPSS dahilerinin telefon yoğunluğu
GİRİŞ 28.03.2015 08:30 GÜNCELLEME 28.03.2015 08:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Mustafa Kartoğlu'nun haberi

2010’da iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan bin 970’inin kendi aralarında, 138’inin de, soruların servis edildiği belirlenen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen’le telefonla görüştüğü belirlendi.

Buna göre, elinde sınav soruları bulunduğu öğrenilince soruşturmanın başlamasına neden olan Baki S’nin, “Soruları, Ankara’daki Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde çalışan arkadaşım Berat K’dan aldım” demesi üzerine, dernek yönetici ve çalışanları incelemeye alındı.

Paralel telefonlaşmalar!

Teknik takip ve geçmişe yönelik telefon görüşme kayıtları, ‘paralel bağlantı’yı gözler önüne serdi. Buna göre;

- Sınavda 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan bin 970’inin kendi aralarında telefon irtibatlarının olduğu belirlendi.

- Yine 100 ve üzeri net yapan adaylardan 138’inin Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile doğrudan veya dolaylı telefon irtibatları tespit edildi. Sözen’le telefon trafiği bulunan 16 adayın tüm soruları doğru cevaplayan 350 kişi arasında olduğu ortaya çıktı.

- Ayrıca, 100 ve üzeri net yapan 2 bin 039 adayın, birbiriyle irtibatlı 167 eğitim kurumundan olduğu, bazı kurumlardan 10’un üzerinde ‘iş arkadaşı’nın aynı puanı aldığı belirlendi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 17
  • paralel 8 yıl önce Şikayet Et
    siz de din iman varsa ben cehenneme gitmeye razıyım.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Atın bu paralelleri, devletten temizleyin bu kul hakkı yiyen sınav sahtekarlarını.
    Cevapla
  • çapanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    2010 kpss iptal edilmeli ozaman memur olanlarda şutlansın ....
    Cevapla
  • samii 8 yıl önce Şikayet Et
    işin ilginç yanı o zaman bas bas bağıranlar şimdi olayları hiç görmezden gelmesi
    Cevapla
  • Zahide 8 yıl önce Şikayet Et
    sorulari onceden alip kpss de yuksek puan alanlar cezalarini cekecek, ama asil onemli olan hic kpss ye girmeyip parti kontenjanindan insanlarin haklarini cigneye cigneye gobek buyutenler, onlara da sira glecek elbet. Cemaatin ici temizleniyor bunlardan, ama gun gectikce kirlenen digerleri...
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ZAMAN'e HIRSIZLARI ..... BİZ HİZMETİ KURANİYE YOLUNDAYIZ diyerek bu milletin saf insanlarını yıllarca kandırıp haftalık sohbetlere çagırdılar. Zaman gazetesini 1986'da ve sananyolu tv'yi 1993 de bu milletin sadaka ve zekatları ile kurdular. Bu zekat ve sadakalarla kurulan gazete ve tvlerde dergilerle israil ve çıkarlarına hizmet ediliyor. İSRAİL VE PAPALIK HAKKINDA EN UFAK BİR ELEŞTİRİ BULAMAZSIN ÇÜNKÜ BUNLARIN AĞA BABASI ... SIKI İSE İSRAİL HAKKIINDA TERÖR DEVLETİ DESİNLER.Şu an 60 milyar dolarlık bir servete sahipler. HİZMETİ KURANİYE ÖYLE Mİ.......... UYAN MÜSLÜMAN ARTIK SORGULAMA ZAMANI GELDİ... p
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış