KPSS davasında flaş yakalama kararı!

KPSS soruşturmasında savcıyı tehdit ettiği ileri sürülen paralel yapı mensubu öğretmenler yakalama kararı çıktı.

KPSS davasında flaş yakalama kararı!
KPSS davasında flaş yakalama kararı!
GİRİŞ 28.03.2015 08:32 GÜNCELLEME 28.03.2015 08:32

KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ı telefonla tehdit ettiği iddiasıyla tutuklanması istenen ve mahkemeden serbest bırakılan zanlı Nuri Ö. hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı uyarınca aranan ancak ikamet adresinde bulunamayan Nuri Ö. Ankara gişeler mevkiinde eşi ile birlikte arabanın içinde yakalandı.

32 kişinin tutuklandığı, KPSS operasyonunun başlamasından bir gün önce adliyedeki odasında soruşturma ile ilgili çalışan Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, bir cep telefonu ile aranarak çocukları ve ailesi üzerinden tehdit edilmişti. Tehdit olayının ardından tutanak tutularak kimliği meçhul şahıslarla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında savcı Erkman'ı tehdit ettiği iddia edilen kişinin Etimesgut'ta bir orta öğretim kurumunda rehber öğretmen olarak görev yapan Nuri Ö. olduğu iddia edilmişti. Nuri Ö. ve bu kişi ile bağlantılı olduğu iddia edilen Kamil B. gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük tarafından ifadeleri alınan Nuri Ö. ve Kamil B.'nin tutuklanması talep edilmişti.

Nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren iki şüpheli serbest bırakılmıştı. Savcı Tekin Küçük, bugün mahkemenin serbest bırakma kararına itiraz etti. İtirazı Nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi ve Kamil B.'nin yakalanması talebini reddederken, Nuri Ö. hakkında suç işlediğine yönelik kuvvetli şüphenin bulunduğu gerekçesiyle yakalanmasına karar verdi. Karar üzerine harekete geçen polis ekipleri Nuri Ö.'nün Etimesgut'taki adresine gitti. Ancak Nuri Ö. ikamet adresinde bulunamadı. Aramaya devam eden polis ekipleri, Nuri Ö.'yü Ankara gişeler mevkiindeki bir aracın içinde eşi ile birlikte yakaladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri