Kars Müzesi'ni bir yılda 11 bin kişi ziyaret etti

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğanay: "Müze kayıtlarına göre bir yıl içerisinde ziyaret eden turist sayısında, önceki yıllara göre yüzde 20 oranında artış oldu"

Kars Müzesi'ni bir yılda 11 bin kişi ziyaret etti
Kars Müzesi'ni bir yılda 11 bin kişi ziyaret etti
GİRİŞ 28.03.2015 12:43 GÜNCELLEME 28.03.2015 12:43

Kars'taki müzeyi bir yıl içerisinde 4 bin 250'si yabancı 11 bin 11 kişi ziyaret etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın tarihi eserleriyle ön plana çıktığını, her yıl çok sayıda turistin kenti ziyaret ettiğini söyledi.

Önceki yıllara göre kent merkezine gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğuna dikkati çeken Doğanay, kültür turları ve diğer turizm faaliyetleri kapsamında gelen turistlerin Ani Antik Kenti, Kars Kalesi gibi tarihi yapıların yanı sıra müzeleri de ziyaret ettiğini anımsattı.

Son iki yıl içerisinde kent merkezinde bulunan Kars Müzesi, tarihi tren istasyonu gibi yerlere turist ilgisinin artığına değinen Doğanay, şunları kaydetti:

"Kars Müzesi, Doğu Anadolu'nun en zengin müzelerindendir. Arkeolojik eserler bölümünde Kars yöresinde bulunmuş seramik ve bronz eserler, yüzük taşları, çeşitli paralar, süslemeli ahşap kapılar, nişler, çanlar bulunuyor. Etnografik eserler bölümünde Kars halkının tarih içinde kullandığı eşyalar, bahçede ise çeşitli devirlere ait rölyefler, koç heykelleri, mezar taşları sergilenmektedir. Ayrıca Rusya ile 13 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Kars Antlaşması'nın ardından Rus heyetince dönemin 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya hediye edilen 'Beyaz Vagon' müzenin bahçesinde sergilenmektedir."

Doğanay, "Bir yıl içerisinde 6 bin 761 yerli, 4 bin 250 yabancı turist müzeyi ziyaret etmiştir. Müze kayıtlarına göre bir yıl içerisinde ziyaret eden turist sayısında, önceki yıllara göre yüzde 20 oranında artış oldu" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor