Filistinli itfaiyeciler, Kocaeli'nde eğitm gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'yle yürütülen proje kapsamında 9 Filistinli itfaiyeciye eğitim verildi.

Filistinli itfaiyeciler, Kocaeli'nde eğitm gördü
Filistinli itfaiyeciler, Kocaeli'nde eğitm gördü
GİRİŞ 28.03.2015 12:54 GÜNCELLEME 28.03.2015 12:54

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli itfaiyesinin Filistin'in El Halil şehrinden gelen 9 itfaiyeciye 3 hafta eğitim verdiği belirtilerek, eğitimin sonunda itfaiyecilere sertifikalarının takdim edildiği bildirildi.

Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı'na Filistinlilerin yanı sıra Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya'den gelenlerin de katıldığı vurgulanan açıklamada, katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildiği ifade edildi.

Açıklamada, itfaiyecilerin yangın, deprem ve trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket çalışmalarını başarıyla tamamladıkları aktarılarak, "90 saatlik eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ndeki (KOBİTEM) uygulama platformunda yapıldı. Gruplara İtfaiye Daire Başkanlığının uzman personelince tam teçhizatla yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Kursiyerler, gözlem ve atak ile duman simülatöründe yangınla mücadele eğitimi aldı" ifadesine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var