Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti

Görmez, "Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan baba Mehmet Aslan'a ödülünü verdi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti
GİRİŞ 28.03.2015 12:59 GÜNCELLEME 28.03.2015 12:59

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederek, baba Mehmet Aslan'a "iyilik" ödülünü teslim etti.

Görmez, ziyarette, Özgecan'a Allah'tan rahmet, baba Aslan, anne Songül, kardeşler Beste ve Barış Ali'ye başsağlığı diledi. Görmez'in eşi Hatice Görmez'in duygulandığı görüldü.

Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in de çocuklarından Hazreti Fatıma dışındakileri hayattayken kaybettiğini hatırlattı.

Görmez, "Sadece Fatıma, kendisinden 6 ay sonra vefat etti. Bir buçuk yaşındaki çocuğu İbrahim vefat ettiği zaman gözlerinden yaşlar aktı. Ona, 'Sen de mi ya Resulallah' dediklerin, 'Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır ama biz Allah'ın razı olmadığı hiçbir şeyi söylemeyiz. Üzgünüz, hüzünlüyüz, mahzunuz ama Allah'ın razı olmayacağı hiçbir şeyi söylemeyiz' dedi" diye konuştu.

Millet olarak Aslan ailesinden çok şey öğrendiklerini belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Mehmet bey, Allah sizden razı olsun, en büyük acılardan merhamet devşirdiniz. Sizler aynı zamanda bu millete büyük bir ders verdiniz. Biz, Özgecan kardeşimizi rahmetle anarken sadece onun acı hatırasını yad etmek değil, aynı zamanda onun ebediyete intikaliyle bundan sonra hiçbir Özgecanımızın, hiçbir kızımızın, kadınımızın asla böyle bir zulme maruz kalmaması için hep birlikte çalışmalıyız. Hepimiz aslında milletçe mahcubuz, mahzunuz çünkü bir genç kızımıza göstermemiz gereken saygıyı, merhameti toplumumuza tam olarak anlatmada kusurlarımız oldu. En acı zamanınızda sadece kendi kızınız Özgecan'ı düşünmediniz, başka Özgecanları düşündünüz ve bundan böyle bu topraklarda hiçbir Özgecana böyle bir elin uzanmaması yolunda milleti birliğe, beraberliğe davet ettiniz. Onun için Allah sizlerden razı olsun. Yavrumuzu cennetinde sevgili Peygamberimizin çocuklarıyla birlikte etsin ve bir daha da bu topraklarda hiçbir Özgecanımız böyle bir zulme maruz kalmasın inşallah."

Görmez, yaşanan acıdan millet olarak büyük bir ders çıkardıklarını aktararak, "Mehmet Aslan ve hanımefendi, bu konuda artık bir simgeye dönüşmüştür. Bundan sonra kendi eşine ya da herhangi bir kadınımıza şiddeti zihninden geçiren akıl sahibi herkes, sizin o en acılı zamanlarınızda söylediğiniz o hikmetli sözleri hatırlayacaktır diye düşünüyorum, umut ediyorum, hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Baba Aslan da ziyareti için Görmez ve eşine teşekkür ederek, benzer olayın bir daha yaşanmamasını diledi.

Allah'ın, tüm dünyada barış, huzur, mutluluk ve güvenliğin tesis edilmesini istediğini aktaran Aslan, şunları söyledi:

"Bunun için de görevlendirdiği kulları vardır. Bütün dünyadaki bu acıları analara, çocuklara yaşatanların güçleri sadece bir nefesten ibarettir. İkinci nefesi alamadıkları takdirde güçlerinin hiçbir işe yaramadığını fark ederek barıştayken teslim olmaları hem kendi nefisleri için hem de bütün insanlığın hayrı için en doğrusudur. Bu anlamda kavganın bittiği gün, bugündür. Bugün teslim olmayanlar, yarın çok geç kalacaklar. Şüphesiz ki yeryüzünde ve gökyüzünde sayısını yalnız Allah'ın bildiği kadar kulları mevcuttur. Bu olgular da Allah'ın aciz, fakir kullarının emrine verilmiştir. Bu anlamda artık herkesin sadece Allah'a kulluk etme bilinciyle Allah'ın yolunda hizmetkar olma zamanı gelmiştir."

Görmez, ziyarette, Türkiye Diyanet Vakfı'nca bu yıl ilk kez düzenlenen "Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan baba Aslan'a, layık görüldüğü "iyilik" ödülünü verdi.

Görmez'e ziyaretinde, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak da eşlik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin