Afyonkarahisar'da şiddetli yağış

Sandıklı ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle pek çok ev, iş yeri, ahır ve tarlayı su bastı

Afyonkarahisar'da şiddetli yağış
Afyonkarahisar'da şiddetli yağış
GİRİŞ 28.03.2015 14:02 GÜNCELLEME 28.03.2015 14:02

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle pek çok ev, iş yeri, ahır ve tarlada su baskını meydana geldi.

Sandıklı'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle yeni sanayi sitesi, Şirinevler ve Çay mahallelerinin yanı sıra ilçeye bağlı Ekinhisar, Ürküt, Yolkonak, Oda, Alagöz, Kozvan ve Hırka köylerinde su baskını oldu.

İlçe merkezinde 100'e yakın iş yerinde zarar oluştu, köylerdeki ev, besihane ve tarlalar sular altında kaldı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde biriken suları, Sandıklı Belediyesi ekiplerinin yardımı ve kendi imkanlarıyla temizledi.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, yoğun yağış nedeniyle zararları önlemek ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade etti.

İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, Sandıklı Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği, jandarma ve ilçe tarım müdürlüğü ekiplerinin söz konusu çalışmalarda yer aldığını dile getiren Arıcan, mağduriyetin yaşandığı köylerin muhtarlarıyla görüştüğünü, zararların tespitinin yapılacağını söyledi.

Kaymakam Arıcan, olaylarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Ürküt köyü muhtarı Caner Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağışa bağlı olarak köyün pek çok yerinde sel baskını meydana geldiğini ifade etti.

Yaklaşık 25 saattir yağmur yağdığını anlatan Güngör, "Bizim köyümüz ile Ekinhisar, Yolkonak, Oda ve Alagöz köyleri de sular altında kaldı. Köylere hizmet götürme birliği tarafından kepçeler gönderildi. Köylülerimizle suları temizlemek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!