Her gün ölen sahibinin mezarına gidiyor

Ordu'da 1 yıl önce vefat eden İsmail Öztürk'ün kangal cinsi köpeği ‘Zozo’, sahibinin mezarını her gün ziyaret ediyor.

GİRİŞ 28.03.2015 16:00 GÜNCELLEME 28.03.2015 17:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zozo, her gün mutlaka 5 dakikasını evin yanında bulunan sahibinin mezarında geçiriyor. Sahibine olan sadakati ile dikkat çeken, adına filmler yapılıp Japonya'da heykeli dikilen ‘Hackiko’ adlı köpeğin hikayesinin bir benzeri Ordu'da yaşanıyor.

1.5 yıl önce henüz yavru iken aldığı köpeği Zozo’yu çok seven İsmail Öztürk, geçen yıl 10 Şubat 2014 tarihinde vefat etti. Öztürk, evin yakınında bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Sahibinin vefatından sonra onun yokluğuna alışamayan Zozo, o günden bu yana her gün sahibinin mezarını ziyaret ediyor. Her gün mutlaka 5 dakika kadar sahibinin mezarını ziyaret eden Zozo, görenleri imrendiren bir sadakat ve vefa örneği sergiliyor.

“HER GÜN MUTLAKA MEZAR ÜSTÜNE GELİYOR”

İsmail Öztürk'ün oğlu Zafer Öztürk, Zozo’yu henüz bir haftalık iken aldıklarını belirterek, “Babam Zozo’yu çok severdi. Adeta çocuğu gibi baktı. Babamı bir yıl önce kaybettik. Ben birkaç kere mezar üstüne geldiğimde Zozo’yu mezar üstüne yatıp uzanmış gördüm. Zaman zaman benimle birlikte gelir mezarın üzerine yatar, uzanır sadakatini gösterir” dedi.

İsmail Öztürk’ün torunu Furkan Öztürk de Zozo’nun sadık bir köpek olduğunu ifade ederek, “Zozo, dedemin vefatından kısa bir süre önce geldi bize. Her mezar üstüne gelişimizde bizimle birlikte geldi, kimi zaman mezarın üstüne yattı. Kimi zaman köyde kaldığımda onu burada mezar üstünde gördüğüm oldu. Daha önce çok köpeğimiz oldu. Ama ben ilk defa böyle bir köpek gördüm. Zozo, çok farklı” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • emine baltacı 8 yıl önce Şikayet Et
    malesef bir iran kadar olamadık desem,her konuda kendimizi,(siyasette,ekonomde,bilimde,teknikte vb hele bazen sapıtan devlet adamlarımız gibi büyük ,'mucidi' buluşlar dahi bizim gibilerde böbürlenme ,kibirlenme duyguları ile yaşadığımız için .Yani her şeyimiz ,sosyo kültürel yapımız,eğitimiz,sağlığımız,vb herşeyimiz berbat iken .Birde bazı doğru kararlara yine küstahca ,burnu havada yine koca ,koca konuşmaktan öte yaptığmız hiç bir şeyler yok, Avrupayı hallettik,son Afrika ülkeleri nide hallettiğimize göre ,Türk'ün Türk'ten başka dostu kalmadı sözü yerine cuk oturmuş oldu.Bu sormsuz cahil ve cahilleştirilmiş,yoksullaştırılmış millete hayırlı olsun
    Cevapla
  • İsmetullah Güler 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte Avrupa ve işte Fransa?
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir köpek kadar olamıyoruz cenabı ALLAH bize ne kadar çok nimet veriyo ama malesef bir teşekkür bile edemiyoruz şikayet ediyoruz iş işten geçmeden aklımızı başımıza alırız inş
    Cevapla
  • khalid 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaw aslında mezarda ki yükseklik yumuşak toprak hoşuna gidiyor. Vücudu rahatlıyor zozonun yoksa ne bilsin adamın nerede olduğu ya da nerede yattığı
    Cevapla
  • Ali Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    evet civarında o kadar yumuşak toprak varken özellikle mezarın üstünde ki yumuşak toprağı seçiyor hayvancağız. Allahım ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • Mahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan bence biliyor. Sen de inan
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallahı var. sadakat böyle güzel birşey işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço