Suriye'deki iç savaş

Türkiye'ye sığınan 14 kişilik aile, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşam mücadelesi veriyor

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 28.03.2015 16:13 GÜNCELLEME 28.03.2015 16:13

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 14 kişilik aile, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'nin Bukamal kentindeki çatışmalarda evleri kullanılamaz hale gelince Irak’a sığınan, buradaki evleri de bombalanan Alhammadi Ailesi, Türkiye’ye sığındı.

Önce İstanbul’a ardından da Ereğli’ye yerleşen aile, gündelik işlerde çalışarak geçiniyor.

İlçedeki fırında çalışan 15 yaşındaki Abdullah Alhammadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriyelilere gösterdiği hassasiyetten, Türk halkına da misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Alhammadi, "Ailemizden 2 kişiyi kaybettik, ardından da Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yaptık. Bir süre İstanbul’da yaşadık, sonra yolumuz Zonguldak’ın Ereğli ilçesine düştü. Ablam ve kız kardeşim evlere temizlik için gidiyor, onlar da harçlık alıyor, ben de harçlığımla ailemize bakıyoruz. İstediğimiz sadece iş, bize iş verilirse yaşamımıza mutlu olduğumuz burada devam edeceğiz” dedi.

39 Yaşındaki Anne Iman Alhammadi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükran duyduklarını, Suriye başta olmak üzere pek çok ülkede büyük lider olarak görüldüğünü anlattı.

Fırın işleten Mesut Özbay da Abdullah'ın ailesi için kendilerinden ekmek istediğini kaydederek, "Abdullah’a yardımcı olmak için ufak tefek işler veriyoruz, o işleri yapıyor, harçlık veriyoruz. Market alışverişi de yapmak istiyoruz ama geri kaçıyor. Aile istemiyor, çalışarak almak istiyor, bir süre önce sobaları yoktu. Aile zor durumdaydı, şimdi biraz daha iyiler. 14 kişi kalıyorlar, burada kalan bazı ağabeylerini göstermiyorlar, korkuyorlar. Akrabaları var, 'Esed onları öldürür' diye korkuyorlar” ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar