Arpaçay'da sürü yönetimi eğitimi

Arpaçay ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu" düzenlendi.

Arpaçay'da sürü yönetimi eğitimi
Arpaçay'da sürü yönetimi eğitimi
GİRİŞ 28.03.2015 17:55 GÜNCELLEME 28.03.2015 17:55

Kaymakamlık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü sürü yönetimi eğitimleri devam ediyor.

Proje kapsamında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak, tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan tarım çalışanlarını yetiştirmek amacıyla Arpaçay'da hayvancılık yapmakta olan 45 çiftçiye yönelik sürü yönetimi elemanı kursu veriliyor.

Veteriner hekim Gökhan Kotak tarafından verilen eğitimlerde hayvan ırkları, hayvan hastalıkları, suni dölleme, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme, bakımını yapabilme, çoğaltabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma gibi pek çok konu işleniyor.

Kursiyerlerin uzun yıllardır kullandıkları geleneksel yöntem ve tekniklerin dışında daha profesyonel üretim ve kar oranı yüksek yöntem ve teknikleri hayata geçirmenin planlandığı proje sonunda katılımcılara "Sürü Yönetimi Elemanı" sertifikası verilecek.

Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada, bölgenin başlıca geçim kaynaklarının en başında hayvancılık geldiğini belirterek, projeyle geleneksel usullerin yanı sıra çiftçilerin bu alandaki bilgi ve becerilerinin artırılarak modern çağın teknik ve yöntemleriyle sadece geçimlik olarak hayvancılık yapmayı değil bu işten ciddi paralar kazanan kişiler olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Erdem, "Kar ve verim amacı yüksek ileriye dönük hayvancılık yöntemlerinin çiftçilerimize öğretilerek kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı daha cazibeli bir meslek haline gelecek ve eski adıyla da çobanlık yeni bir statü kazanacak. Profesyonelliğin önemli olduğu çağımızda bu alanda da yetişmiş kişiler yöremiz için her zaman faydalı olacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası