Mardin'deki gençlik buluşması

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Okudan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başlatmış olduğu süreci Türkiye gençliği olarak gerçekten çok mantıklı buluyor olumlu bakıyoruz"

Mardin'deki gençlik buluşması
Mardin'deki gençlik buluşması
GİRİŞ 28.03.2015 17:55 GÜNCELLEME 28.03.2015 17:55

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Okudan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başlatmış olduğu süreci Türkiye gençliği olarak gerçekten çok mantıklı buluyor olumlu bakıyoruz" dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Çözüm sürecine katkı sunmak için düzenlenen programda Mardin'e gelen 81 ilden gençlik temsilcileri, Çanakkale Zaferini anlatan "Destan 1915" tiyatro oyununu izledi.

Gençlik temsilcileri, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte duygulu anlar yaşadı.

Tiyatro oyunundan sonra açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, Çanakkale ruhunu yeniden canlanması için gençlere yönelik tiyatro etkinliğini yaptıklarını söyledi.

Gençler olarak Çözüm sürecini desteklediklerini belirten Okudan, Çanakkale ruhunu yeninden bu süreç ile yakalanabileceğini kaydetti.

100 yıl öncesinde olan birlik ve beraberlik ruhunu gençlere aşılamak istediklerini ifade eden Okudan, "Özellikle çok hassas bir süreçten geçiyoruz. İnşallah yeniden 100 yıl öncesine dönerek aynı birlik ve beraberlik ruhunu yakalamak istiyoruz" dedi.

Sürecin tamamlanması içni başta bölge halkı olmak üzere herkesin hazır olduğunu söyleyen Okudan, şöyle konuştu:

"Bu süreç, ne olursa olsun tamamlanacak ve biz eski Osmanlı coğrafyasında nasıl 70 milletle beraber iç içe yaşadıysak, aynı savaşta beraber şehit verdiysek düşen yaralılarımızı aynı kişilere sırtlayıp taşıdıysak bu süreç bundan sonra da böyle devam edecektir. Biz, burada aynı ruhu yakalamak istiyoruz. Bu tiyatro da inşallah buna vesile olacak. Çözüm sürecine, tiyatroyla sanat ve edebiyatla destek vermiş olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başlatmış olduğu süreci Türkiye gençliği olarak gerçekten çok mantıklı buluyor ve olumlu bakıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!