"Sağlıcakla Kal" projesiyle öğrenciler hastanelerde gönüllü çalışacak

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan "Sağlıcakla Kal" projesi kapsamında hastanelerde görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarını yönlendirerek gönüllü çalışacak

"Sağlıcakla Kal" projesiyle öğrenciler hastanelerde gönüllü çalışacak
"Sağlıcakla Kal" projesiyle öğrenciler hastanelerde gönüllü çalışacak
GİRİŞ 28.03.2015 17:58 GÜNCELLEME 28.03.2015 17:58

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan "Sağlıcakla Kal" projesi kapsamında hastanelerde görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarına yönlendirme yaparak gönüllü çalışacak.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki protokolün imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Dr. Elif Güler Kazancı ile projenin paydaşları katıldı.

Çalışmanın önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Sarıkaya, "Öğrencilerimiz sosyal etkinlikler kapsamında topluma hizmet edecek. Projemiz, öğrencilerimizde dezavantajlı kişilere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturacak. Gençlerimizin manevi değerlerini ve merhamet duygularını geliştirecek, aynı zamanda öğrencilerimizin meslek seçimlerine de katkı sağlayacak. Bu projede hastalarımız açısından da önemli kazanımlar elde edilecek" dedi.

Projenin öğrencilerde sağlık hizmetleri alanında farkındalık oluşturacağını belirten Prof. Dr. Aşkın da pilot bölge olarak Bursa'da başlayan proje çalışmalarının ülke geneline yaygınlaştırılabileceğini aktardı.

Öğrenciler, hastalara gazete veya kitap okuyacak

Protokol kapsamında hastane ortamında görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarını yönlendirecek. Öğrenciler, hastalara gazete veya kitap okuma gibi hizmetler verecek. Hastane ortamında görev alan öğrenciler, hastaları gözlemleme imkanı bularak, sağlıklı yaşamın insan hayatındaki öneminin farkına varacak. Projenin paydaşları arasında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldırım İMKB, Mimar Sinan ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir