Engellilerden "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi

Malatya'daki engelli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri "uyumuyoruz, uyarıyoruz" sloganıyla "engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakıma" ilişkin kanundaki düzenlemeye tepki gösterdi.

Engellilerden "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi
Engellilerden "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi
GİRİŞ 28.03.2015 18:17 GÜNCELLEME 28.03.2015 18:17

Ülke genelinde yapılan eylemler kapsamında, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nde bir araya gelen dernek yöneticileri ve üyeleri adına basın açıklamasını 23 Mart'ta Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkan'lığından istifa eden Ali Haydar Koyun yaptı.

Koyun, evde bakım gelirini düzenleyen 2828 sayılı yasanın değişmesi için 171 engelli sivil toplum kuruluşunun kanun teklifi hazırlayıp sunduğunu anımsattı.

Gerekçeleri yazıp sunduklarını belirten Koyun, "Her iki yasanın da ihtiyaç sahibi bireyin gelirini esas almak yerine, aile akrabanın gelirini ölçü almasının temel insan hakları belgelerine aykırı olup çok ciddi mağduriyetler yaşattığına özellikle vurgu yaptık" diye konuştu.

Talep ettikleri kanun değişikliği gerçekleşinceye kadar seslerini yükselteceklerini belirten Koyun, "Türkiye'nin tüm illerinde bugün saat 13.00'ten yarın saat 13.00'e kadar uyumama eylemi yapıyoruz. Talebimiz yerine getirilmez ve engellilerin lehine kanun değişikliği yapılmazsa 10 ve 16 Mayıs'ta Türkiye'nin her tarafından Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!