Suriyeli engelli Şahin, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Ülkesinde yaşanan iç savaş ve işsizlik sebebiyle 2 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Suriyeli engelli Hatip Ahmet Şahin (46), kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriyeli engelli Şahin, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor
Suriyeli engelli Şahin, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor
GİRİŞ 28.03.2015 18:34 GÜNCELLEME 28.03.2015 18:34

Uuml;lkesinde yaşanan iç savaş ve işsizlik sebebiyle 2 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Suriyeli engelli Hatip Ahmet Şahin (46), kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Suriye’de kendisine yapılan yanlış iğne sonucu bir bacağı tutmayan Şahin, fakir ve engelli olmasından dolayı eşi Behiye Şahin'in kendisini terk etttiğini, biri erkek ve biri kız olmak üzere iki çocuğu ile ortada kaldığını söyledi.

Şahin, yaklaşık 8 yıldan beri engelli haliyle Ahmet Şahin (12) ve Rojin Şahin (9) adlı çocuklarını tüm sıkıntılara rağmen büyütmeye çalıştığını, ülkesindeki iç savaş, işsizlik ve her hangi bir yardım alamadığı için Derbesiye şehrinden gelerek Türkiye’ye sığındığını belirtti.

Her sabah engelli haliyle bir kutu içindeki teşbihlerini bisikletin arakasına koyup Kızıltepe'nin merkezindeki çarşıda yerde sergilediği tesbihleri satarak elde ettiği gelirle evini ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Daha bir yaşındayken bana yapılan yanlış iğne sebebiyle sakatlandım. Sakattım ve bir böbreğim yok. Diğer böbrekten de ameliyat olmuşum. İki çocuğa bakıyorum. Onlara hem analık hem babalık yapıyorum. Onların bakımını ben yapıyorum. Kiralık evdeyim kiram 350 liradır çarşıda teşbih satıyorum. Sabahtan akşama kadar 15-20 lira ancak kazanabiliyorum. Eşim fakirlik ve sakatlığım için beni bırakıp gitti" dedi.

Şahin, bir yıldan beri Kızıltepe’de olduğunu ve Suriye’de akrabalarının olduğunu ancak kendisine sahip çıkmadıklarını söyledi.

Suriye'de kendine ve çocuklarına bakamaz hale geldiği için girdiği bunalım sebebiyle intihar edecek duruma geldiğini ifade den şahin, şunları kaydetti:

"Mecburen çocuklarımla kalkıp Türkiye’ye geldim. Orda iş yoktu. Hayırseverler de yok denecek kadar azdı. Onun için geldim. Burda da çok zorlanıyorum. Babam annem aslen buralıdır. Abim burada askerlik yapmış. Ama annem, babam ve abim vefat etmişler. Devletten vatandaşlık istiyorum. Babam da kan davasından kaçmak için o zaman Suriye’ye gitmişler. Ben hatırlamıyorum çok küçüktüm."

Hayırseverlere seslenen Şahin, rahat hareket etmek ve çalışmak için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu ve bu talebinin karşılanması halinde çok mutlu olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor