Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli

Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanı Dr. Yılmaz: - "Sokak hareketlerinin çatışmalara dönüşmesi konusunda eğer dikkatli olunmazsa, bir anda içerideki probleminiz uluslararası bir probleme dönüşebiliyor"

Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli
Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli
GİRİŞ 28.03.2015 19:11 GÜNCELLEME 28.03.2015 19:11

Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanı Dr. Murat Yılmaz, "Sokak hareketlerinin çatışmalara dönüşmesi konusunda eğer dikkatli olunmazsa, bir anda içerideki probleminiz uluslararası bir probleme dönüşebiliyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli" kapsamında "Ukrayna Krizi, Rusya ve Turizm" konusu tartışıldı.

Yılmaz, panelde yaptığı konuşmada, Ukrayna'da Kırım merkezli bir kriz yaşandığını ve Rusya'nın Ukrayna'nın topraklarını ilhak ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin bir taraftan yaşanan krizler ile uluslararası iş birliği ve uluslararası ilkeler çerçevesinde bir politika ürettiği anlatan Yılmaz, diğer taraftan ise bu krizlerin, Rusya ile olan ilişkilerinin bozulmaması için çaba gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin, Kırım Tatarlarının haklarını ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Türkiye diğer yandan da Rusya ile devam eden iyi ilişkiler, karşılıklı güvene bağlı olarak ticari ve siyasi işbirliğini artıracak ilişkiler geliştirmeye çalışıyor. Bunun da meyvelerini alıyor" dedi.

Ukrayna'da bir kriz yaşandığını, bu krizin Türkiye açısından çok öğretici olduğunu belirten Yılmaz, "Sokak hareketlerinin çatışmalara dönüşmesi konusunda eğer dikkatli olunmazsa bir anda içerideki probleminiz uluslararası bir probleme dönüşebiliyor. Bu ülke ağır bir insani, coğrafi, iktisadi kayba uğrayabiliyor. Ukrayna bunun ciddi bir örneği" diye konuştu.

Ukrayna'nın kendi toprak bütünlüğünü, siyasi rejimini koruyamadığını, ekonomisinin çöktüğünü anlatan Yılmaz, yaşanan krizin sadece ülkeye değil çevre ülkelere de zarar verdiğini ifade etti. Yılmaz, "Türkiye ve Antalya için bizi ilgilendiren yönü Ukrayna'dan Antalya'ya rakamsal ve oransal olarak yüzde teşkil eden bir turizm oluşmuş durumda. Karşılıklı gidiş gelişler var. Bunun geleceği ne olacak bunun ciddi anlamda tartışılması gerekir" ifadesini kullandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Orhan Gafarlı da Türkiye'nin Ukrayna'nın topraklarının Rusya tarafından ilhak edilmesinden yana olmadığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"