Sorularla yetinmediler cevapları da çaldılar

Paralel yapının KPSS vukuatları bitmiyor! Soruları çalıp yandaşlarına dağıtan yapının KPSS'de cevapları bile ele geçirdiği ortaya çıktı.

Sorularla yetinmediler cevapları da çaldılar
Sorularla yetinmediler cevapları da çaldılar
GİRİŞ 29.03.2015 08:37 GÜNCELLEME 29.03.2015 08:38
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

2010 KPSS skandalına ilişkin 19 ilde belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkarılan 82 kişiden 75'i gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 2010'daki KPSS'de 100 üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi tespit edilmişti. 62 şüpheliden 32'si tutuklandı, 30'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ATAMALARIN TAMAMI ORGANİZE

KPSS operasyonu paralel yapının Milli Eğitim içinde nasıl yapılandığını da ortaya çıkardı. Paralel yapı milli eğitim camiasının içerisinde bir şura oluşturmuş. Şuranın başında ise başimam olarak C.K. isimli kişi görevlendirilmiş. Bu kişiye bağlı olarak 9 imam belirlendi. Milli Eğitim içerisindeki il müdürlerinden, öğretmenlere kadar tüm atamalar bu şuranın onayına sunuldu. KPSS operasyonunun başlamasıyla başta C.K. olmak üzere tüm imamların yurtdışına kaçtığı tespit edildi. İmamlar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HAZIRA KONMUŞLAR

Soruları çalarak kendi adamlarına dağıtan paralel yapı bununla da yetinmemiş. Soruşturmayı yürüten polis birimlerinin yaptığı incelemede bir şok detay daha ortaya çıktı. Paralel çete sadece soruları değil cevaplarını da çalarak yandaşlarına vermiş. (Akşam)

YORUMLAR 37
  • hasan ozmen 9 yıl önce Şikayet Et
    bana sorarsanız bunlar sadece 2010 da calmadılar soruları bıraz uzerıne gıdın bıraz deseleyın daha hangı hayatı sınavların soru yada cevaplarının calındıgını goreceksınız ne olur lutfen TUS,ALES e bır el atın gorun daha neler cıkacak
    Cevapla
  • Harami kim miş ? 9 yıl önce Şikayet Et
    Hani o efelenmeler? Nerede kaldı hırsız harami zırlamaları? Kim harami kim kul hakkı yedi ortaya çıktı.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın ama ya bu kılıfsa buna bizi inandırıp kpss yi kaldırırlarsa benım muhtar tanıdıgım bıle yok hayal olur bizlere devlet kapısı...
    Cevapla
  • fitneciler 9 yıl önce Şikayet Et
    çaldılar ama günah ta işlediler bu yalancı dünyada
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    soru çalıp memur olanlara çalmaya bile zahmet etmeyip parti ve(ya) dayı torpilleriyle memur olanlara torpil yapanlara Allah hesabını dünyada sorsun ahirete bırakmasın 80 milletin malını çalanların buna ortak olanların çoluk çocuklarından fitil fitil çıkarsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti