Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Gaziantep Valisi Yerlikaya: "Kentimizdeki Suriyeli misafir sayısı 296 bin 635'e ulaştı"

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
GİRİŞ 29.03.2015 11:31 GÜNCELLEME 29.03.2015 11:31

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyeli sayısının 296 bin 635'e ulaştığını bildirdi.

Vali Yerlikaya, 10 bin 603 Suriyeli sığınmacının barındığı Nizip ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti. Kamptaki sosyal tesiste AFAD İl Müdürü Sinan Atakan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Yerlikaya, daha sonra Suriyeli çocukların söylediği Arapça ve Türkçe şarkıları dinledi, yaşadıkları dramı anlatan tiyatro gösterisini izledi.

Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerin yıllardır Türkiye'nin komşusu ve kardeşi olduğunu söyledi.

Suriye'de yaşanan duruma da bu yüzden duyarsız kalınamayacağını ifade eden Yerlikaya, iç karışıklığın çıktığı ilk günden beri Gaziantep'in yoğun şekilde Suriyeli kardeşlerine kucak açtığını dile getirdi.

Gaziantep'teki Suriyeli misafir sayısının 296 bin 635'e ulaştığına işaret eden Yerlikaya, "Bu misafirlerimizden 248 bin 284'ü kayıt altına alınan ve geçici barınma merkezleri dışında yaşayanlardan oluşuyor. 48 bin 351'i ise geçici barınma merkezlerinde misafir ediliyor" dedi.

Gaziantep'teki görevine yeni geldiğini hatırlatarak Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları yeri görmek, onlarla bir araya gelmek ve varsa ihtiyaçlarını tespit etmek üzere ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Suriye'deki zulüm devam ediyor ama ülkemize sığınan Suriyeli misafirler, Türkiye'deki 78 milyonun muhacir kardeşi ve baş tacıdır. Bizler Türkiye olarak ensarlık, Suriyeliler ise muhacirlik sınavından geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümeti ve bütün kurumlarıyla bu sınavdan yüz akıyla geçeceğiz."

Çadır kentteki idari binada mahalle muhtarlarıyla görüşen Yerlikaya, muhtarlardan 10 çocuk babası Hasan Osman'ın çadırını da ziyaret ederek, ailenin bir hafta önce doğan Salah isimli bebeğini sevdi .

Vali Yerlikaya'ya ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Çağrı Demiröz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ile bazı ilgililer eşlik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!