Antalya'daki şiddetli yağış

Elmalı ilçesine bağlı 16 mahalledeki yaklaşık 80 bin dönüm alanda yaşanan su baskınlarına ilişkin hasar tespit çalışmaları sürüyor

Antalya'daki şiddetli yağış
Antalya'daki şiddetli yağış
GİRİŞ 29.03.2015 12:19 GÜNCELLEME 29.03.2015 12:19

Elmalı ilçesine bağlı 16 mahalledeki yaklaşık 80 bin dönüm alanda yaşanan su baskınlarına ilişkin hasar tespit çalışması yapılıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yardımcısı Tuncay Aykan ve şube müdürleri ile Çukurelma, Çobanisa, Yuva, Eskihisar mahallelerinde ve taşkından etkilenen tarım arazilerinde incelemede bulundu.

Vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelen Özgür, Gümüşkaya Göleti ve Türkmentepe Barajı'nda planlanan çalışmayla söz konusu bölgedeki taşkın sorununu çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

132. Şube Müdürlüğüne bağlı personelin 27 Mart'tan bu yana çalışma yaptığına dikkati çeken Özgür, şunları kaydetti:

"Yuva Mahallesi'nde meydana gelen taşkından olumsuz etkilenen alanları ekibimizle yerinde inceleyerek, yapılması gerekenleri etüt ettik. Bölgemiz yoğun yağış alıyor. Bu yüzden bizler gibi vatandaşlarımızın da her zaman tedbirli davranmaları ve taşkınlara karşı gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Sorumlukluk alanlarımızdaki derelerde vatandaşlarımızla iş birliği yaparak, taşkın önleme çalışmalarını planlıyor ve uygulamaya koyuyoruz. İnşallah, bu bölgede de gerekli çalışmaları en kısa zamanda yaparak, vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor