CHP'de ön seçim

Afyonkarahisar'da CHP'li üyeler, milletvekilli adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor

CHP'de ön seçim
CHP'de ön seçim
GİRİŞ 29.03.2015 13:04 GÜNCELLEME 29.03.2015 13:04

Afyonkarahisar'da CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, bugün sandık başına gidiyor.

Afyonkarahisar'ın merkezi başta olmak üzere diğer ilçelerde de ön seçim için sandıklar kuruldu. Şemsettin Karahisari Ortaokulunda kurulan sandıklarda oy kullanacak CHP'li üyeler, sabahın erken saatlerinde okul bahçesine geldi. Aday adayları da partilileri, okul girişinde karşıladı.

Kayıtlarını kontrol eden üyeler, sandıklara giderek, oyunu kullandı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin, çok uzun süredir ön seçimle adaylarını belirleme konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Türkiye'de 55 yerde ön seçim yapıldığını dile getiren Toptaş, şöyle konuştu:

"Ön seçimler, demokrasinin geleneği. Milletvekili, milletin vekili ise millet tarafından seçilmeli. Bunu partililer belirlemeli, sıralamasını partililer yapmalı, kimin milletvekili olacağına kimin kendisini en iyi şekilde temsil edeceğine partililer karar vermeli. Partililerin kararıyla eğer milletvekili sıralaması yapılır ve belirlenirse millet de kimi seçtiğini bilir? Kime karşı sorumlu olduğunu bilen bir milletvekili, millete karşı halka hizmet eder. CHP, demokrasinin bir gereği olarak demokrasi ile yönetildiğini göstermesi açısından çok önemli bir süreç işletiyor. Ön seçimler bizim için demokrasi şölenidir. Bütün arkadaşlarımızla demokratik bir şekilde yarışıyoruz, ileride dayanışma içinde birlikte çalışacağız. Bu, CHP için, Türkiye için büyük bir kazanımdır diye düşünüyorum."

Toptaş, Afyonkarahisar'da partililerin birbiri ile son derece barışık olduğunu, barış içinde bir seçim yapıldığını ifade ederek, çıkacak sonucun hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar