Kütüphaneler Haftası

Vali Yücel Yavuz, ülkelerin kalkınması ve gelişiminin ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabildiği günümüzde, en iyi kütüphanelerin dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olmasının bir tesadüf olmadığını söyledi.

Kütüphaneler Haftası
Kütüphaneler Haftası
GİRİŞ 29.03.2015 16:41 GÜNCELLEME 29.03.2015 16:41

Yavuz, Kütüphaneler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

İnsanlara okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek üzere, her yıl mart ayının son pazartesi gününün “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlandığını belirten Yavuz, dünya tarihi incelendiğinde, bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ilerleme içinde oldukları, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlendiklerinin görüldüğüne işaret etti.

"Bu bağlamda, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen bizler de kütüphaneciliğe daha fazla önem vermeli, kütüphanelerimizi kaynak açısından zenginleştirmeliyiz" diye belirten Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara, kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Böylelikle, bir eğitim ve kültür kurumu olma özelliği taşıyan kütüphanelerimiz, bilgi ve kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktararak, medeniyetimizin gelişimine katkı sağlayacaklardır. Ülkelerin kalkınması ve gelişiminin ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabildiği günümüzde de, en iyi kütüphanelerin dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olmasının bir tesadüf olmadığı açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi