Trabzon'daki FIBA EuroChallenge Kupası'na doğru

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Hopikoğlu: -"Bu organizasyon, Trabzon'daki tesislerin ve devletimizin kenti uluslararası anlamda nereye taşıdığını görmek açısındanönemli"

Trabzon'daki FIBA EuroChallenge Kupası'na doğru
Trabzon'daki FIBA EuroChallenge Kupası'na doğru
GİRİŞ 29.03.2015 21:17 GÜNCELLEME 29.03.2015 21:17

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu, Trabzon'da 24-26 Nisan'da yapılacak olan FIBA EuroChallenge Kupası'na ilişkin, "Bu organizasyon, Trabzon'daki tesislerin ve devletimizin kenti uluslararası anlamda nereye taşıdığını görmek açısından önemli" dedi.

Zorlu Grand Otel'de düzenlenen FIBA EuroChallenge Kupası organizasyonunun tanıtımında konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, spor ve dünya kenti olan Trabzon'un bir uluslararası spor organizasyonuna daha evsahipliği yaptığını anımsattı.

Vali Öz, Trabzon'un futbolun bütün yönleriyle yaşanıldığı bir il olduğunu ancak son yıllarda kente kazandırılan tesislerle basketbol, voleybol, hentbol, salon sporları, yüzme ve tenis gibi spor alanlarında da önemli başarılar elde edildiğini ifade etti.

Öz, basketbolda da elde edilen başarılarla seyirci kapasitesinin giderek arttığına işaret ederek, "Bu güzel organizasyonu da Trabzon'da en iyi şekilde yapacağız" ifadesini kullandı.

Kupa maçlarına sporseverlerin ilgi göstermesini isteyen Öz, Trabzon başta olmak üzere çevre illerdeki tüm sporseverleri, basketbolseverleri kupa maçlarını izlemeye davet etti.

Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu ise FIBA EuroChallenge Kupası organizasyonunu Trabzon'a getirebildikleri için onur duyduklarını ve bunda Trabzon'daki tesislerin büyük önemi olduğunu söyleyerek, "Bu organizasyon, Trabzon'daki tesislerin ve devletimizin kenti uluslararası anlamda nereye taşıdığını görmek açısından önemli" şeklinde konuştu.

Hopikoğlu, FIBA'nın, söz konusu organizasyonun bir kente verilebilmesi için otel, ulaşım, havaalanı ve spor salonu arasında 20 dakikalık mesafe olmasını şart koştuğuna işaret ederek, "Bu organizasyonu almak için başvururken bu imkanları da göz önünde bulundurduk. Bundan sonra sahada elimizden geleni yaparak kupada final oynamak istiyoruz" dedi.

Kupanın kentin ve ülkenin tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurgulayan Hopikoğlu, organizasyondan yüz akıyla çıkabilmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da FIBA EuroChallenge Kupası organizasyonunu, 24-26 Nisan'da, mavinin ve yeşilin harikulade bir tablosu olan Trabzon'da başarı ile gerçekleştireceklerini vurguladı.

Trabzon'daki spor tesislerinin önemine değinen Gümrükçüoğlu, kentin tesisleri sayesinde uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak yeterlilikte olduğunu ifade etti.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek FIBA EuroChallenge Kupası'nda Trabzon Medical Park'ın yanı sıra Romanya ekibi Energia Targu-Jiu, Alman ekibi Fraport Skyliners ve Fransız ekibi JSF Nanterre mücadele edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"