Elazığ'da sağanak

Rögarların taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı

Elazığ'da sağanak
Elazığ'da sağanak
GİRİŞ 30.03.2015 04:08 GÜNCELLEME 30.03.2015 04:08

Elazığ'da etkili olan sağanak nedeniyle rögarların taşması sonucu bazı binaların bodrum katlarını su bastı.

Sürsürü Mahallesi Seyahat Sokak'ta bulunan Çağ Sitesi'nde kapıcılık yapan Fettah Taş, rögarların taşması sonucu bodrum kattaki kapıcı dairesini su bastığını ve tüm eşyalarının sular altında kaldığını söyledi.

Su baskının ne olduğunu anlayamadan bir anda geliştiğini ifade eden Taş, "Hiçbir şey yapamadım. Her taraf battı gitti. Bütün eşyalarım su altında kaldı, mağdur olduk" dedi.

Kapıcı Mustafa Koç da şiddetli yağış olduğunda benzer durumlarla karşılaştıklarını belirterek, "Her yağmur yağdığında su içinde kalıyoruz. Evlerimiz nemden rutubetten geçilmiyor. Genelde kapıcı daireleri bodrum katta olduğu için her yağmur yağdığında evlerimizin hali bu" diye konuştu.

Koç, yaşam alanlarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında yetkililerden yardım istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yeni yapılarda kapıcı dairelerini birinci katlara verseler daha iyi olur. İçerisinde kalan aile rahat eder, rahat dışarı çıkar, evi güneş görür, rutubet kapmaz, nem kapmaz. Bu şekilde çocuklarımız hep hastalığa yakalanıyor. Kapıcı daireleri bodrum katta olduğu için rögarlar direkt ana rögarlara bağlanmış. Alçak olduğu için rögar dolduğu an sular direkt evlerimizde. Hiç bir hakkımızı talep edemiyoruz. Senelik izin hakkı olsun, hafta sonu izinlerimiz olsun. Talep ettiğimiz zaman 'sen neye izin yapacaksın, burada dur siteyi bekle' diyorlar. Hem güvenlik olarak bekliyoruz hem de kapıcı olarak bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı