Hacı adaylarına faiz tuzağı!

Hacı adaylarını ağlarına düşürmek için bazı acente ve bankalar kampanyalar düzenliyor, mescit ve camilere afişler asıyorlar.

Hacı adaylarına faiz tuzağı!
Hacı adaylarına faiz tuzağı!
GİRİŞ 30.03.2015 09:36 GÜNCELLEME 30.03.2015 09:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hacı adayları, eurodan dolara geçilmesi ve kurda yaşanan artış nedeniyle fazladan ceplerinden çıkacak bin 500 TL’yi nasıl denkleştireceklerini kara kara düşünürken, bazı seyahat acenteleri ve bankalar, hacı adaylarının bu zor durumundan faydalanmanın yolunu bulmuş görünüyor.

Acenteler müşteri kapma yarışında hacı adaylarını faizle krediye teşvik ederek harama yönlendiriyor.

İBADET HELAL RIZIK İLE YAPILIR

Hac ve umreye gitmek isteyip de ekonomik koşullardan dolayı gidemeyenler için kampanya yapan bankalar arasında -faizsiz bankacılık sloganıyla kurulan- bankaların, hacı adaylarını ‘Hac ve Umre Seyahati Destek Paketi’ gibi paketlerle faize teşvik etmesi dikkat çekiyor.

DİYANET'TEN KRİTİK UYARI

Diyanet yetkilileri ise, Allah’ın Kur’an’da faizi haram kıldığını, helal veya haram başkalarından borç alarak hacca gitmenin emredilmediğini belirtiyor.

Yetkililler, ibadetin helal rızıkla yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

KAYNAK: K. BAHAEDDİN CARDA - VAHDET
YORUMLAR 9
  • FATİH 9 yıl önce Şikayet Et
    Melese borçlanmamak meselesi. borçlanmadan gitmek esas. borç alınması gereken şartlar belli. kimse kimseye suç atmasın.. adam 7 kere kuraya girip kredi ile hacca gidiyorsa kusura bakmasın da kendisi laf için hacca gidiyordur. paranı biriktir git. paran yoksa zaten farz değil.
    Cevapla
  • ankarali 9 yıl önce Şikayet Et
    Evlerde morgic yasasiyla faizle satılıyor ve oevde ibadet yapılıyor siz nasıl huzur içinde ibadet yapabilirsiniz krediyle alınan evlerde
    Cevapla
  • ankarada yaşayan 9 yıl önce Şikayet Et
    şehir içinde kullandığın otobüsler faizle alınıyor,metro vergileri faizle geliyor Ankara halk ekmek belediyenin faiziyle kuruluyor,elektrik şirketi faizle elektrik satıyor, su parası gecikince faiz işliyor, üstünden geçtiğin asfalt parası zoraki alınıyor .... o zaman binme, yeme, kullanma sokakta gezme olur mu angaralim
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler de kahvehanelerde oturup muhtarla vergileri belirliyorlar. taksit yapıp faizle vergi alıyorlar. Elektrik de faizli güvence bedeli alınıyor, su da da güvence bedei alıyor. dogalgazda da güvence bedeli alıyor ve bunlar faizle arttırılıyor. mal bedelleri de faizli. cezalar faizli. Faizin olmadığı alan mı var. Oysa faizin her Tüğrlüsü ayaklarımızın altında olması lazım degil mi? Bir nereye gidiyoruz?
    Cevapla
  • Bora TUNCER 9 yıl önce Şikayet Et
    ''Acenteler müşteri kapma yarışında hacı adaylarını faizle krediye teşvik ederek harama yönlendiriyor''... Acenteler hakkında atılan bu iftirayı atanı bir acente sahibi olarak kınıyorum. Bankaların kampanyası acenteleri bağlamaz. Ayrıca hacı adayının ödediği para TL olarak harcama yapılacak olsaydı Dolar fiyatlandırması eleştirileri haklı olurdu. Tüm Harcamalar Riyal, Dolar ve bir kısmı da Euro. Yaptığımız iş kolay değil, olağan üstü bir gayret ve yüksek risk almak gerektiriyor.
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Asla kabul edilemez, aslında faizin girmediği yer kalmamış gibi birşey. Camilerde toplanan yardım paraları nereye yatırılıyor? Faiz yuvası bankaya.!!! Huzurlu, hayırlı ibadetler dilerim...
    Cevapla
  • hüseyin öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bi ülkede yaşıyoruz,sıkıştımı dolara sıkıştımı euro ya.Nasıl cevaplayabilirsiniz bunu.Karşıda nasılsa inancının aşkını ve zaafiyetini yaşayan saf gönüllü müslümanlar var yol babam yol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira