CHP ön seçim sonuçları, Kılıçdaroğlu kaç oy aldı?

CHP'de ön seçim milletvekilliği aday adaylığı için 2 bin 822 kişi heyecanı yaşandı. Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? CHP ön seçim sonuçları burada

CHP ön seçim sonuçları, Kılıçdaroğlu kaç oy aldı?
CHP ön seçim sonuçları, Kılıçdaroğlu kaç oy aldı?
GİRİŞ 31.03.2015 09:36 GÜNCELLEME 31.03.2015 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ön seçim yapılan kentlerde resmi olmayan sonuçlara göre sıralamalar belli oldu.Büyük sürpriz ve şokların yaşandığı ön seçimde Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ikinci bölgede fark attı. İşte il il ön seçim sonuçları...

CHP'de ön seçim heyecanı yaşandı.Sürpriz sonuçların yaşandığı ve bazı isimlerinde şoka uğradığı seçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2. bölgeden milletvekili aday adayı olarak katıldığı ön seçimde birinci sırada yer aldı. Kılıçdaroğlu, bu sonuçla seçime, 1, 3 ve 5. sıra adaylıklarının genel merkez kontenjanı olarak ayrıldığı İzmir 2. bölgeden partisinin 2. sıra adayı olarak katılmaya hak kazandı.Öte Yandan İzmir birinci bölgede Musa Çam ipi göğüsleyen isim oldu. İstanbul 2.bölgede Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül listenin 5.sırasında yer alarak büyük şok yaşarken İstanbul 1.bölgede Mahmut Tanal birinci çıktı.Antalya'da birinci sırayı alamayan Deniz Baykal ikinci sırada yer alırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin liste dışında kaldı.İşte İl  İl CHP ön seçim sonuçları

CHP'nin 7 Haziran'daki TBMM 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde adaylarını belirlemek üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'in de arasında bulunduğu 41 ildeki 45 seçim çevresinde hakim denetiminde gerçekleştirdiği ön seçim tamamlandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ön seçime, 81 aday adayının yarıştığı İzmir 2. bölgeden, 57. sıradan katıldı. CHP üyesi 66 bin 599 kişiden 35 bin 237'sinin oy kullandığı İzmir 2. bölgede, katılım oranı yüzde 52,9 olarak gerçekleşti. Bu seçim çevresinde geçerli sayılan 33 bin 590 oydan 29 bin 871'ini alan Kılıçdaroğlu, seçim çevresinde en fazla oy alan isim oldu.

KILIÇDAROĞLU OYLARIN YÜZDE 85'İNİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu İzmir 2'inci bölgeden birinci çıkmayı başardı. Kılıçdaroğlu'nun geçerli oyun yaklaşık yüzde 85'ini aldı. Bu sonuçla, ilk sıranın genel merkez kontenjanından bir kadına ayrılacağı 2'inci bölgede, CHP lideri Kılıçdaroğlu 2015 Genel Seçimlerine 2'inci sıradan katılacak. Önseçimde Kılıçdaroğlu'nu gazeteci kökenli milletvekillerinden Mustafa Balbay ile bir başka gazeteci Atilla Serter izledi. İzmir 1'inci bölgenin birincisi ise mevcut milletvekillerinden Musa Çam oldu.

KILIÇDAROĞLU SEÇİMLERE İKİNCİ SIRA ADAYI OLARAK KATILACAK

TBMM'ye 13 milletvekili gönderen İzmir 2. bölgede, CHP Merkez Yürütme Kurulunun aldığı kararla ilk sıranın genel merkez tarafından atanacak kadın adaya, 3 ve 5. sıraların da yine genel merkez atamasına ayrılması nedeniyle Kılıçdaroğlu, seçimde, partisinin İzmir 2. bölge ikinci sıra adayı olarak yer alacak.

Kılıçdaroğlu dışında ön seçim sonucunda aldıkları oy sıralamasına göre belirlenen diğer 9 aday ise Mustafa Ali Balbay, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Ali Engin, Hüseyin Sezer, Ülkümen Rodoplu, Ali Kemal Elitaş, Taha Okan, Nurgül Uçar Üktuğ oldu.

İZMİR 1.BÖLGE'DE EN ÇOK OYU MUSA ÇAM ALDI

TBMM'ye gidecek 26 İzmir milletvekilinden 13'ünün belirleneceği İzmir 1. bölgede, 74 kişi milletvekili seçiminde CHP adayı olabilmek için yarıştı.

Mevcut milletvekilleri Musa Çam ve Hülya Güven'in de aday adayı olarak yer aldığı birinci bölgede, 62 bin 557 CHP üyesinden 30 bin 519'u oy kullandı. Seçime katılım oranı, yüzde 48,8 olarak gerçekleşti.

Birinci bölgede, geçerli sayılan 29 bin 9 oydan 16 bin 841'ini alan Musa Çam, ilk sırada yer buldu.

CHP listesinden milletvekili adayı olmaya hak kazanan diğer adaylar ise aldıkları oy sıralamasına göre, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Murat Bakan, Muhsin Kurt, Ali Hıdır Uludağ, Ednan Arslan, Sabri Ergül, Sevda Erdan Kılıç ve Turgay Bozoğlu oldu.

İŞTE LİSTEDE YER ALAMAYANLAR

İzmir'deki iki seçim bölgesinden ön seçime katılan TBMM 24. dönem CHP İzmir Milletvekilleri, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu listede yer bulamadı.

Ön seçime 1. bölgeden katılan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven 3 bin 787 oyla 21. sırada yer aldı. 2. bölgeden ön seçime katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 3 bin 967 oyla 20. sırada kaldı.

Bu arada, TBMM 24. dönem CHP İzmir milletvekillerinden Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Şükran Güldal Mumcu partilerine İzmir seçim çevreleri için Rıza Mahmut Türmen ise seçim çevresi belirtmeksizin "kontenjan" aday adayı olarak başvuruda bulunmuş, Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan ise adaylık başvurusunda bulunmamıştı.  

İSTANBUL'DA SON DURUM

İstanbul’da, CHP üyelerinin 7 Haziran’daki Genel Seçim’de yarışacak milletvekilli adaylarını önseçimle belirlemek için kullandığı oyların sayımı ve ilçelerden gelen tutanakların birleştirilmesi işlemi büyük oranda tamamlandı. Alınan bilgiye göre, saat 02.00 itibariyle, 1. Bölge’de Mahmut Tanal, 2. Bölge’de Aykut Erdoğdu, 3. Bölge’de de İlhan Cihaner ilk sırada yer aldı.

170 aday adayının yarıştığı 1. Bölge’de Mahmut Tanal ilk sırada yer alırken, Gamze İlgezdi ikinci, Barış Yarkadaş da üçüncü durumda.

2. Bölge’de ilk sırada Aykut Erdoğdu, ikinci sırada Dursun Çiçek, üçüncü sırada Gülay Yedekçi Arslan, dördüncü sırada Didem Engin yer aldı.

SARIGÜL'E SÜRPRİZ

2. Bölge’de, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 5. sırada yer bulabildi. Sarıgül ile 6. sırada yer alan Yüksel Mansur Kılıç arasında az bir fark olduğu belirtildi. Bu bölgede henüz kesin sonuç açıklanmadı.   

3. Bölge’de ise İlhan Cihaner birinci oldu. Cihaner’i, Ali Şeker ve Zeynel Emre takip ediyor.

CHP ön seçimlerinde Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Osman Korutürk, Dilek Akagün Yılmaz, Durdu Özbolat, Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan liste dışı kaldılar.

OSMAN KORUTÜRK'E KÖTÜ HABER

İstanbul birinci bölgeden seçimlere giren mevcut milletvekili Osman Korutürk listeye giremedi.

YURT GAZETESİ SAHİBİ DE LİSTE DIŞI

Yurt gazetesinin sahibi ve mevcut milletvekili Durdu Özbolat ise Ankara'daki ön seçimlerde listeye giremedi.

DİLEK AKAGÜN YILMAZ'A ŞOK

Uşak'ta mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz kazanamazken yerine Özkan Yalın birinci oldu. Uşak'ta CHP'nin tek vekili bulunuyor

ÇANAKKALE'DE İKİ MİLLETVEKİLİ LİSTE DIŞI KALDI

Çanakkale'de Muharrem Erkek birinci, Bülent Öz ikinci, Ahmet Küçük üçüncü ve mevcut milletvekili Ali Sarıbaş dördüncü oldu. Mevcut milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan seçimi kaybetmiş görünüyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

CHP'de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Aydın'da milletvekili adayları hem ön seçimle hem de kontenjan yöntemiyle belirleniyor. Yani fermuar yöntemi uygulanacak. Buna göre belli sıralar kontenjan adaylarına diğer sıralar ise ön seçimle belirlenecek adaylara ayrıldı. İstanbul birinci bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9.sıra genel merkez tarafından belirlenecek. 2, 4, 6 ve 8.sırada yer alacak adaylar ise ön seçimle netleştirilecek. Benzer uygulama Ankara ve İzmir için de geçerli olacak.

Antalya ve Aydın'da ise 1 kontenjan adayı olacak, diğer tüm adaylar ön seçimle belirlenecek. Bursa, Edirne, Isparta, Kırklareli, Kütahya ve Rize'nin de dahil olduğu 35 ilde ise kontenjan adayı olmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyükşehirlerde kontanjana ayrılan birinci sıraların kadın adaylara verileceğini açıklamıştı. Bu durumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'deki seçimden birinci çıksa bile ikinci sıradan aday gösterilecek.

İŞTE İL İL CHP ÖN SEÇİM SONUÇLARI

İZMİR: (ALINAN OYLAR)

İKİNCİ BÖLGE

1. Kemal Kılıçdaroğlu 32 bin 75 oy.
2. Mustafa Balbay 15 bin 634 oy
3. Atilla Sertel 12 bin 268 oy
4. Kamil Okyay Sındır 10 bin 708 oy.
5. Ali Engin 8 bin 723 oy.
6. Hüseyin Sezer 8 bin 721 oy.
7. Ülkümen Rodoplu 8 bin 547
8. Taha Okan 7 bin 768 oy
9. Nurgül Uçar 6 bin 857
10. Ali Kemal Elitaş 6 bin 465 oy.

BİRİNCİ BÖLGE

1. Musa Çam 16 bin 819 oy
2. Tacettin Bayır 9 bin 379 oy.
3. Ali Yiğit 9 bin 129 oy
4. Murat Bakan 8 bin 670 oy
5. Muhsin Kurt 7 bin 696 oy
6. Ali Hıdır Uludağ 7 bin 303 oy
7. Ednan Arslan 7 bin 14 oy
8. Sabri Ergül 6 bin 576 oy
9. Sevda Erdan Kılıç 6 bin 629 oy
10. Turgay Bozoğlu 6 bin 216 oy

AFYONKARAHİSAR: 1- Burcu Kayıkçı, 2- Mehmet Ecer, 3- Tuğrul Akkuş, 4- Yalçın Görgöz, 5- Bekir Kasap. Mevcut Milletvekili Ahmet Toptaş ise 1472 oyla altıncı sırada yer aldı, listeye giremedi.

AMASYA: 1- Mustafa Tuncer 2- Ramis Topal (Milletvekili), 3- Devrim Ersoy, 4- Ali Özdemiroğlu

ANKARA 1. BÖLGE (1, 3, 5, 7’nci sıralar merkez adayı): 1- aylin nazlıaka, 2- Necati Yılmaz, 3- Hikmet Tepe, 4- Ali Haydar Hakverdi. Milletvekili Durdu Özbolat ise listeye giremedi.

ANKARA 2. BÖLGE (1 ve 3’üncü sıralar merkez adayı): 1- Nihat Yeşil Binici, 2- Prof. Dr. Ali Rıza Erbay

ANTALYA (3. sıra merkez adayı): 1- Niyazi Nefi Kara, 2- Mustafa Akaydın 3- Kontenjan Adayı 4- Deniz Baykal, 5-Devrim Kök, 6- Figen Çalıkuşu, 7-Sultan Yeğen, 8- Deniz Filiz, 9- Rafet Zeybek, 10- Nusret Bayar, 11- Sevindik Gizli, 12- İbrahim Keser, 13- Murat Bulut, 14- Gürkut Acar.

AYDIN (1. sıra merkez adayı):  1- Metin Lütfü Baydar, 2- Hüseyin Yıldız, 3- Mehmet Fatih Atay, 4- Tayfun Talipoğlu, 5- Ferda Erkut Çağlar, 6- Ali Ulvi Akoğlu da 4 bin 928 oy alarak altıncı oldu.

BALIKESİR: 1- Mehmet Tüm, 2- Ahmet Akın, 3- Namık Havutça (Milletvekili), 4- Fikret Şahin, 5- Ali Kemal Deveciler, 6- Ensar Aytekin, 7- İrfan Barış, 8- İsmail Aynur. Mevcut milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Ayşe Nedret Akova ise listeye giremedi.  .

BARTIN: 1-  Rıza Yalçınkaya (Milletvekili), 2- Aysu Bankoğlu.

BİLECİK: 1- Yaşar Tüzün, 2- Çağatay Karaahmet.

BOLU: 1- Tanju Özcan (Milletvekili), 2- Yusuf Renkli, 3- Burak Cop, 4- Elfaz Temiz 814, 5- Gülşah Şanlı, 6- Oktay Türesin, 7- Özaydın Çetin..    

BURDUR: 1- Mehmet Göker, 2- Kadir Koç, 3- Okan Kurt.

BURSA: 1-Ceyhun İrgil, 2-Lale Karabıyık, 3-Orhan Sarıbal, 4-Erkan Aydın, 5-Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 6-Mustafa Şenyurt, 7-Asude Şenol, 8-Nuray Çohan, 9-İsmet Karaca, 10- Tahir Gürhan Akdoğan, 11-Deniz Baykal (Genç avukat), 12- Özgür Şahin, 13-Necati Şahin, 14- Şadi Özdemir,15-Ayşe Şahin, 16-Erkan Dönmez, 17- İnanç Çeper, 18-Metin Çelik.

ÇANAKKALE (Delegelerin katılımıyla ön seçim): 1- Muharrem Erkek, 2- Bülent Öz, 3- Ahmet Küçük, 4- Ali Sarıbaş.

ÇORUM: 1-Tufan Köse, 2- Muharrem Bozdoğan, 3- Dinçer Solmaz, 4- Saim Topgül.

DENİZLİ: 1- Melike Basmacı, 2- Kazım Arslan, 3- Gülizar Biçer Karaca 4- Adil Demir, 5- Ahmet Divarcı, 6- Halis Ödel, 7- Ali Asker Kantürk.

EDİRNE: 1- Okan Gaytancıoğlu, 2-Erdin Bircan İkinci, 3- Gürkan Güneser..

GİRESUN: 1- Bülent Bektaşoğlu, 2-Selahattin Karaahmetoğlu (Milletvekili), 3- İbrahim Akgün, 4-Basri Gülsoy.

ISPARTA: 1-İrfan Bakır, 2-İsa Önder Dinçtürk, 3-Mustafa Ceyhan, 4-İzzet Beydoğan.

İSTANBUL 1. BÖLGE (1, 3, 5, 7, 9’uncu sıralar merkez adayı): 1- Mahmut Tanal, 2-Barış Yarkadaş, 3-Gamze İlgezdi

İSTANBUL 2. BÖLGE (1, 3, 5, 7’nci sıralar merkez adayları): 1-Aykut Erdoğdu, 2-Dursun Çiçek, 3- Melda Onur, 4- Didem Engin, 5-Çetin Soysal, 6-Mustafa Sarıgül

İSTANBUL 3. BÖLGE (1, 3, 5, 7, 9’uncu sıralar merkez adayları): 1- İlhan Cihaner, 2- Ali Şeker, Zeynel Emre

İZMİR 1. BÖLGE (1, 3, 5’inci sıralar merkez adayları): 1- Musa Çam,  2- Tacettin Bayır, 3- Ali Yiğit, 4- Murat Bakan, 5-Muhsin Kurt, 6- Ali Hıdır Uludağ, 7- Ednan Arslan, 8- Sabri Ergül, 9- Sevda Erdan Kılıç, 10- Turgay Bozoğlu,

İZMİR 2. BÖLGE (1, 3, 5’inci sıralar merkez adayları): 1- Kemal Kılıçdaroğlu, 2- Mustafa Balbay, 3- Atilla Sertel, 4- Kamil Oktay Sındır,  5- Ali Engin, 6- Hüseyin Sezer, 7- Ülkümen Rodoplu, 8- Taha Okan, 9- Nurgül Uçar, 10- Ali Kemal Elitaş.

KIRKLARELİ: 1- Turabi Kayan, 2- Vecdi Gündoğdu, 3-Mehmet Tuna Soykan..

KIRŞEHİR: 1- Yılmaz Zengin

KİLİS: 1-Mehmet Akif Perker, 2- Ökkeş Aslantaş

KONYA: 1-Mustafa Hüsnü Bozkurt, 2- Gülsüm Filorinalı, 3- Mehmet  Turgay Bilg, 4-Ali Cemal Cömert, 5-Mehmet Ali Ünal.

KÜTAHYA: 1- Dr. Ali Fazıl Kasap, 2- M. Aydın Uzun, 3- Füsun Yıldız, 4- İbrahim Solmaz

MANİSA: 1- Özgür Özel (Milletvekili), 2-Mazlum Nurlu, 3- Tur Yıldız Biçer, 4- Mustafa Başgülşen, 5- Sabri Temel, 6- Sakine Öz (Milletvekili),  Sakine Öz, 7- Abdullah Saka, 8- Hasan Ören (Milletvekili), 9- Saniye Ağgül.

NEVŞEHİR: 1-Hilmi Bülent Tekiner, 2- Dr. Cuma Yorgancı, 3- Mehmet Değirmenci, 4- Osman Fahri Ertik, 5- Mehmet Seyhan Duru, 6-Serkan Sağlamer, 7-Hakim Demirci.

NİĞDE:1-Doğan Şafak, 2-Sevgi Özbek, 3-Ramazan Ertan, 4-Mümin Akgül, 5-Durmuş Songur, 6-Nail Gündüz ve 7-Ali İhsan Angı.: 1- Seyit Torun, 2- Mustafa Adıgüzel, 3- İdris Yıldız (Milletvekili).

TRABZON: 1-Haluk Pekşen, 2-Ali Türen Öztürk, 3- Ahmet Kaya, 4- Murat Özçilingir, 5- Yavuz Karan, 6- Mustafa Aydın.

UŞAK: 1-Özkan Yalım, 2-İsmet Akın, 3- Mustafa Aydın. Mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise 1670 oyla sıralamanın dışında kaldı.

YORUMLAR 1
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ekber Can, Ali Ekber Kartum, Aydın Keleşoğlu, Bektaş Kemal Aslan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu*, Orhan Sarıbal*, Zemci Şahin, Hüseyin Sezgin*, İnan Keser, İsmet Karaca*, Mustafa Şenyurt*(güçlü Alevi birlikteliği var). bursa chp aday adayları sonucu. chp nin mezhepciğili.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...