Taksiciler üniversiteli olacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak.

Taksiciler üniversiteli olacak
Taksiciler üniversiteli olacak
GİRİŞ 30.03.2015 11:08 GÜNCELLEME 30.03.2015 11:08

Proje kapsamında BAU bünyesinde açılacak yüksek okulla, taksiciler meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak.

Mesleki imajı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan yüksek okul projesinde, İTEO ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK'e başvuru yapılacak.

YÖK'ten olumlu cevap alınması durumunda, BAU bünyesinde açılması planlanan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak.

BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İTEO tarafından kendisine sunulduğunu ve çok olumlu olduğunu söyledi.

Üniversite yönetimi ile görüşüp bu yönde bir protokol hazırlayacaklarını kaydeden Ilıcalı, "Proje harika bir proje. Hayata geçmesi durumunda Türkiye'nin ulaşım sektöründe çığır açacak bir proje. Türkiye'nin şehirleri artık çok büyüdü. Meslek okulları, artık modern hayatın gerek gördüğü enstrümanlardır. Bir iş kolunun kalitesi, mesleki eğitiminin ölçüsüyle orantılıdır. Meslek okulunun taksicilere ve ülkeye çok şey katacağı düşüncesindeyim" dedi.

"Gelecekte fakülte de olabilir"

İstanbul ele alındığında bu mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunun anlaşılacağını dile getiren Ilıcalı, İstanbul'daki taksicilerin günde 1,5 milyon yolcu taşıdıklarını dile getirdi.

Ilıcalı, taksicilerin bu taşıma işini yaklaşık 50 bin taksi şoförüyle yaptığına işaret ederek, "Taksicilerin taşıdığı yolcu sayısı 1,5 milyon ama bugün herkes çok kolay bir şekilde taksici olabiliyor. Oysa gelişmiş şehirlerde bu mesleği yapmak için çok sıkı eğitimlerden geçmeniz gerekiyor. Ayrıca çok geniş uygulamaları var. Bu nedenle İTEO başkanını kutluyorum. Çok vizyoner bir kişiliğe sahip. Bana bu teklifi getirince doğrusu şaşırdım ve 35 yıllık bir ulaştırma mühendisliği tecrübemle ona destek vereceğimi söyledim. Üniversitemiz bünyesinde zaten belediyelere yönelik ulaştırma konusunda yüksek lisans programımız var" diye konuştu.

Bu tür meslek okullarının ilk olarak 2 yıllık olarak başladıklarını anlatan Ilıcalı, daha sonra gösterdikleri başarı doğrultusunda fakülte bile olabildiğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK Irak’ta köşeye sıkıştı! Elebaşından ‘Misak-ı Milli’ rahatsızlığı
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’