Fatsa Devlet Hastanesi inşaatı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu’nun Fatsa ilçesinde yapımı devam eden 300 yataklı Devlet Hastanesinin akıllı bina formatında yapıldığını ve çalışmaların süresinden önce ekim ayının ortasında bitebileceğini söyledi.

Fatsa Devlet Hastanesi inşaatı
Fatsa Devlet Hastanesi inşaatı
GİRİŞ 30.03.2015 11:44 GÜNCELLEME 30.03.2015 11:44

Fatsa Devlet Hastanesi inşaatında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Şener, hastanenin kaba inşaatının teslim merkezi haricinde bittiğini ve ince işçilik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Hastane inşaatıyla ilgili olarak kendisine her gün fotoğraf gönderildiğini ifade eden Şener, “Bölgeye hizmet edecek büyüklükte ve donanıma sahip olarak yapılan hastane inşaatımız hızla ilerlemekte. Kendim bizzat olarak inşaatı yakından takip ediyorum. İnşaatla ilgili günlük olarak fotoğraf gönderiliyor. Müteahhit firmanın çalışmalara ara vermemesi için üstün gayret ve çaba gösteriyorum. İnşallah inşaat süresinden önce teslim edilecek. Sağlık Bakanlığı da gerekli tıbbı donanımların siparişini verdi. İnşaat teslim alınır alınmaz Sağlık Bakanlığı kendi alanında çalışmalarını tamamlayacak” dedi.

Bu zamana kadar hastane inşaatında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton demirin kullanıldığı ifade eden müteahhit firmanın şirket müdürü Naci Turan ise çalışmaların süresinden önce bitmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Sekiz ay içinde kaba inşaatı bitirdiklerini söyleyen Turan, şunları kaydetti:

“Çalışmalara başlayalı 8 ay oldu. Şu anda hastanemizin 3 bloğunda kaba inşaat bitti ve havalandırma, elektrik, su, tıbbı gaz tesisatları ve dış cephe kaplamaları yapılıyor. Kaba inşaat olarak sadece teslim merkezi yapacağız. Başka kaba bir işimiz kalmadı ve geri kalan tüm işlemler ince işçilik. Bu zamana kadar 3 bloğun yapımında 3 bin ton demir ve 30 bin metreküp beton kullanıldı. Ekim ayında hastaneyi bitirmeyi düşünüyoruz. Hastane ihale süresi 700 iş günü ama biz hastaneyi süresinden önce bitirmek istiyoruz. Çünkü burada başka devlet hastanesi yok ve kırsaldan gelen vatandaşlar zor durumda kalıyor."

İnşaatta 360 işçinin çalıştığını aktaran Turan, “Şu anda bizlerin işlerini sadece yağmur ve soğuk havalar etkiliyor. İnşaatta 360 işçimiz çalışıyor. Şu anda ekibimiz çok kalabalık olduğu için mesaiye ihtiyaç duymuyoruz. İş gecikirse mesaiye dönmeyi düşünüyoruz. A ve B blokları 4 katlı, C bloğu ise 11 katlı olacak. Şu anda tam donanımlı akıllı bir hastane binası inşa ediyoruz. Bu diğer hastanelerden çok farklı. Bu binada her şey otomasyon sistemine bağlı olacak. Binanın ısıtması ve soğutması otomatik olarak havalandırmadan yapılacak. Hastanedeki odaların yatak sayısı 2 tane olacak ve içinde televizyon, tuvalet, duş, refakatçiler için ayrı bir bölüm olacak. Hastalar tam donanımlı bir hastanede hizmet alacak” diye konuştu.

Hastanede 7 ameliyathane ve 50 araçlık kapalı otopark ile 130 araçlık açık otopark olduğunu sözlerine ekleyen Turan, “Biz binanın bölümlerini bitirir bitirmez sağlık bakanlığı da kendi açısından çalışmalarını yapıyor. Şu anda satın alma bölümlerinin eşyaları Sağlık Bakanlığı tarafından yerleştiriliyor. Hastane inşaatı bittiği gibi faaliyete geçecektir diye düşünüyorum” diye belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi