Kütüphaneler Haftası

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Kütüphaneler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Kütüphaneler Haftası
Kütüphaneler Haftası
GİRİŞ 30.03.2015 12:20 GÜNCELLEME 30.03.2015 12:20

Çetinkaya, mesajında, bireylerin araştırma, tanıma ve öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumun kütüphaneler olduğuna işaret etti.

Kütüphanelerin hem örgün eğitimi destekleyen bir bilgi merkezi, hem de hayat boyu öğrenmeye verdiği katkı ile yaygın eğitim merkezi konumunda bulunan bir eğitim ve kültür kurumu olduğunu ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Uygarlıkların bugünkü seviyesine ulaşmasında, toplumların eğitim ve kültür bakımından gelişmesinde kitabın ve kütüphanelerin büyük katkısı olduğu gerçeğini bütün insanlık tartışmasız kabul etmektedir. Kütüphaneler geçmiş medeniyetlerin edebiyat, kültür ve sanat eserlerini günümüze taşıyan ve bugün ki medeniyeti de gelecek nesillere aktaracak olan en önemli müesseselerdir. Çağımızda internet var ve teknoloji alanında büyük bir değişim yaşanıyor. Kütüphanelerimiz bu konuda da sürekli kendilerini yeniliyor. Bu anlamda çağın gerektirdiği gelişmeleri kütüphanelerimizde de bulma şansına sahip oluyorsunuz .İşte bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesine, kent halkının bilgi seviyesinin yükselmesine, bilinçli vatandaş oluşumuna katkılarıyla önemli sorumluluklar taşıyan kütüphanelerimizden, tüm gençlerimizin ve kitap dostlarının istifade etmesini ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz ve diğer kütüphane çalışanlarımız olmak üzere herkesin Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, haftanın toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine vesile olmasını temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu