Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı Çınar:

"Arabuluculuk sistemi konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor"

Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı Çınar:
Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı Çınar:
GİRİŞ 30.03.2015 13:03 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:03

Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı avukat Turan Çınar, arabuluculuk sistemi konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Çınar, Erzurum Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği Müktesabatı'ndan olan "hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi"nin alternatif çözüm şekli olduğunu söyledi.

İtalya'da ölümlü trafik kazalarının dışında bütün hukuk davalarını arabulucuların çözdüğünü bildirerek, "İtalya'da arabulucuda çözülen dava yüzde 50, Almanya'da yüzde 65, İngiltere'de bu oran yüzde 85'e ulaşmıştır" diye konuştu.

Arabuluculuk sisteminin barışma sistemi olduğunu, Erzurum'da da 15 kişi tarafından bu hizmetin verildiğini anlatan Çınar, 27 lira başvuru, 80 lira arabulucu ücreti karşılığında insanların sistemden faydalanabildiğini dile getirdi.

Çınar, mahkemelerde yıllarca süren davaların barışma usulü ile en fazla 1-2 ay içinde çözüme kavuştuğuna değinerek, "Bu sistem 2013 yılında geldi ama hiç kimse bu sistemi bilmiyor. Arabuluculuk sistemi konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor