Elmalı'da son 55 yılın en şiddetli yağışı

Antalya'nın Elmalı ilçesinde geçen cuma, cumartesi günleri görülen yağış dikkat çekti

Elmalı'da son 55 yılın en şiddetli yağışı
Elmalı'da son 55 yılın en şiddetli yağışı
GİRİŞ 30.03.2015 13:08 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:08

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 27-28 Mart'taki (cuma ve cumartesi) yağışın son 55 yılın en şiddetli yağışı olduğu bildirildi.

Meteoroloji Antalya Müdürlüğü yetkilileri, Elmalı'nın son 55 yılın en yağışlı günlerini yaşadığını ve iki günde ilçede metrekareye 116 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, ilçede daha önce görülen en şiddetli yağışın metrekareye 72 kilogram ile 1960 yılında görüldüğünü kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, Elmalı'da aşırı yağışın herhangi bir faciaya sebep olmaması için DSİ tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Elmalı'da 27-28 Mart'ta meydana gelen yağışın son 50 yılın en şiddetli yağışı olduğunu, meteorolojik verilere göre metrekareye 116 kilogram yağış düştüğünü bildiren Özgür, bölgede yaptıkları makineli temizlik çalışmaları ve Eskihisar-Yılmazlı tersip bendi sayesinde yukarı havzadan gelen rüsubatın (çöküntü, tortu) engellendiğini, olası bir facianın önüne geçildiğini vurguladı.

Taşkın sahası olarak belirtilen Karagöl alanının kapalı havza ve ovanın kot olarak en düşük yeri olduğuna dikkati çeken Özgür, bu alana gelen suların boşalımının açılan tahliyelerle düdenlere verildiğini kaydetti.

Elmalı'da taşkına neden olacak tüm derelerde çalışma yapıldığını belirten Özgür, bu konuda değişik alanlardaki suyun değerlendirilmesi amacıyla gölet ve taşkın-rüsubat kontrolüne yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor