Konya'dan Suriyeli yetimlere şefkat eli uzandı

İHH Konya Şubesi'nce, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Hatay'daki bin 100 Suriyeli yetime kıyafet dağıtıldı

Konya'dan Suriyeli yetimlere şefkat eli uzandı
Konya'dan Suriyeli yetimlere şefkat eli uzandı
GİRİŞ 30.03.2015 13:09 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:09

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Hatay'daki yetimhanelerde kalan bin 100 Suriyeli çocuğa kıyafet yardımı yaptı.

Vakfın Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gittiklerini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın başta kadın ve çocuklar olmak üzere Suriyelileri göçe zorladığını ifade eden Uysal, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının savaş mağdurlarına kol kanat gerdiğini aktardı.

Uysal, çatışmaların başladığı günden itibaren İHH'nın bölgede yardımlarını aralıksız sürdürdüğüne işaret ederek, "Konya İHH olarak 40 kişi ile Reyhanlı'ya gittik. Meram, Safa, Naim Mukim ve Kırıkhan yetimhanelerinde bulunan bin 100 yetime kıyafet yardımında bulunduk. Bu çalışma, kutsal emanetlerimizin yüzlerinin gülmesine vesile oldu. Suriye'deki kamplara ve mağdur ailelere de düzenli yardım ulaştırıyoruz. 2015'te bölgeye 13 tır yardım malzemesi gönderdik" diye konuştu.

İHH'nın, bugüne kadar Suriye'ye 5 bin tır insani yardım gönderdiğine dikkati çeken Uysal, yardımların Türkiye ve Suriye halkı arasındaki kardeşlik köprüsünü güçlendirdiğini anlattı.

Uysal, Reyhanlı'daki 4 yetimhanenin ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yetim çocuklarımızı kendi ellerimizle giydirerek, mutluluklarını paylaşmış olduk. Konyalı hayırseverlere, yetimlerin dualarını ve selamlarını getirdik. Suriye'nin birçok bölgesinde yetimler için kalıcı projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu ziyarette, İHH'nın yaptırdığı Şifa ve Emel hastanelerini gezdik. Burada binlerce insan tedavi oluyor. Maalesef sürekli yeni hastalar geliyor. Suriye'de rejim, sadece öldürmekle yetinmiyor, birçok insanı felç bırakarak, direnenleri yıldırmayı planlıyor. Bize düşen görev, zor şartlar altında insani yardıma koşmak ve Suriye halkını, yetimlerini insanlık için unutmamaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!