Sinop Üniversitesi MÜSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı

Sinop Üniversitesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sinop Üniversitesi MÜSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı
Sinop Üniversitesi MÜSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı
GİRİŞ 30.03.2015 13:26 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:26

Protokolün Sinop ilindeki iş adamları ve çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerini artırmayı, MÜSİAD ve Sinop Üniversitesinin belirleyeceği çeşitli işbirliği alanlarında eğitim, belgelendirilme ve ortak proje faaliyetlerini kapsadığı bildirildi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ile akademisyenler ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Sinop Üniversitesi olarak MÜSİAD ile birlikte çalışmaktan ve işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bircan, ülkede üniversite sayısının artması ile oluşan olumlu rekabette üniversitelerin tercih edilebilir bir üniversite olması için diğer üniversitelerden farklı özellikleri ve farklı cazibelerinin olması gerektiğini, üniversite olarak bunun için çalıştıklarını ifade etti.

Bölgenin potansiyellerini harekete geçirecek belli konularda ön plana çıkmayı hedeflediklerini de dile getiren Bircan, "Sinop Üniversitesi olarak bu anlamda nükleer teknoloji alanını seçtik. Nükleer teknoloji, enerjinin dışında tıp, ziraat ve sanayi alanlarında da kullanılıyor. Bu anlamda iki yıllık bir meslek yüksekokulu programı da kurulması için girişimlerimiz var. Bunun dışında mühendislik ve mimarlık fakültesinde nükleer enerji bölümüne bu yıl öğrenci alacağız" dedi.

Protokol imza töreninin ardından bir konuşma yapan MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, üniversite - sanayi, üniversite - şehir işbirliğinin önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"Üniversiteler şehirlerin gelişmesinin ana unsurlarından birisidir. Biz de üniversitemizle ne kadar sıkı diyalog içinde olursak, hem kişisel gelişim hem mesleki gelişim hem de diğer alanlarda karşılıklı katkı sağlamış oluruz.Üretimi, ihracatı, istihdamı artırarak ekonomiyi canlandırarak, şehrimizi ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda hazırlayabiliriz. Şehrin tüm dinamikleri ile birlikte özel sektör de taşın altına elini ne kadar çok koyarsa, şehrini sahiplenirse şehirde o ölçüde gelişecektir. İşbirliği içinde güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Biz MÜSİAD olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya hazırız" dedi.

Protokol imza töreninin ardından program ilgili konulardaki soru ve cevaplarla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu