Muğla Büyükşehir Belediyesine alındığı iddia edilen makam aracı

AK Parti İl Başkanı Küreci:

Muğla Büyükşehir Belediyesine alındığı iddia edilen makam aracı
Muğla Büyükşehir Belediyesine alındığı iddia edilen makam aracı
GİRİŞ 30.03.2015 15:29 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:29

AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e 1 milyon lira değerinde lüks makam aracı alındığı iddialarına ilişkin, "Madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız. Sosyal demokrat başkan konforundan taviz vermiyor" ifadelerini kullandı.

Küreci, yaptığı yazılı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'nin en borçlu 4 kurumundan biri olduğunu belirterek, "Alınan aracın bankanın promosyonu olduğunu söyleyeceksin, bir de 'Denizli Büyükşehir de aynı yöntem ile araç almıştır' diyeceksin. Öncelikle Denizli Belediyesi Türkiye'de en az borcu olan belediyedir ve personeli ile ihtiyaç sahiplerine ekstra destek verebilmektedir" dedi.

Bir milyon liralık promosyon ile Muğla için çok önemli hizmetler yapılabileceğini ifade eden Küreci, şunları kaydetti:

"Madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız. Sosyal demokrat başkan konforundan taviz vermiyor. Bir milyon değerindeki bir promosyon ile inanın Muğla'mız, vatandaşlarımız ve belediye personellerimiz için yapılabilecek bir şeyler bulunurdu. Ama demek ki Muğla Büyükşehir Belediyesinin en elzem ihtiyacı makam aracıymış."

Banka promosyonları konusunda da ilgili kanun maddesini hatırlatan Küreci, "23 Sayılı Kanun'da kamu kurum ve kuruluşlarının hangi koşullarda araç kullanacakları açıktır. Bankanın tahsis ettiği makam aracı da bu kapsamdadır. İlgili kanun maddesi ise şöyle: Madde 17 - Çeşitli yardım yolları ile gelen her türlü taşıtlar tahsis olundukları hizmetlerde bu kanun hükümlerine göre kullanılır" görüşlerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Mürsel Alban ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam aracı ile ilgili spekülatif haberler yer aldığını bildirdi.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamaya ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Alban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bahse konu olan Mercedes marka otomobil ile ilgili olarak 'Belediye tarafından 300 bin avroya araç alınmıştır' söylemleri kesinlikle yanlıştır. Araç, belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolay ilgili banka tarafından belediyemizin kullanımına tahsis edilmiştir ve belediyemiz kasasından 1 lira çıkmamıştır. Sadece belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. 48 DR 048 plakalı ilgili otomobil bir filo şirketine aittir. Aynı yöntem Denizli Büyükşehir Belediyesinde kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...