''Sofrada sıfır ekmek kampanyası''

Balıkesir'in Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye'de her yıl 2 milyar ekmeğin çöpe atıldığını söyledi

''Sofrada sıfır ekmek kampanyası''
''Sofrada sıfır ekmek kampanyası''
GİRİŞ 30.03.2015 15:49 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:49

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye'de her yıl 2 milyar ekmeğin çöpe atıldığını söyledi

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUR), Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ''Sofrada sıfır atık kampanyası'' başlatıldı. Altıeylül Belediyesi'nde başkanlık makamında düzenlenen kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kafaoğlu, Türkiye'deki ekmek israfına dikkat çekti.

Çöpe atılan ekmeklerin mali değeri ile bir çok yatırım yapılabileceğini belirten Kafaoğlu, ''Ülkemizde her gün 5 milyon ve her yıl ortalama 1.5 milyar lira tutarında 2 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu parayla 500 kilometre yol, 500 okul, 18 havaalanı, onlarca boğaz köprüsü yapılabilir. 80 tane hastane yapılarak yüz binlerce hasta tedavi edilebilir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde maalesef en çok israf edilen gıda ürünü ekmektir. Altıeylül Belediyesi olarak ekmak israfının önlenmesi için yapılan çalışmaları canı gönülden destekliyoruz.'' ifadesini kullandı.

Kampanya hakkında bilgi veren ÇEKUD Balıkesir İl temsilcisi Çetin Akkirman ise yapılacak bilinçlendirme faaliyetleri ile 17 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamına 42 ortaokul ve lise de 639 sınıf öğretmeni ve 17 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını belirten Akkirman, ''Bunlarında dışında halka yönelik olarak konferanslarda tertip ederek binlerce vatandaşı israf konusunda bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Günümüzde Türkiye'de ve dünyada müthiş bir tüketim çılgınlığı yaşanmakta. Bu vahim durum, küresel ekonomik krizler gibi bir çok ekonomik problemi ortaya çıkarmakta, yine bir çok çevre felaketine kapı aralamaktadır. Bu konuda her şeyi devletten beklemek kolaycı bir yaklaşık olur'' diye konuştu.

Toplantıda konuşan Toprak Mahsülleri Ofisi Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil ise 2013 yılında ‘Ekmek israfını önleme kampanyası’ düzenlendiğini ve bu kampanya sayesinde milli ekonomiye ılık 2.8 milyar TL’lik katkı sağlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından ‘Sofrada sıfır atık’ kampanyası kapsamında hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi