"Kanserden değil, geç kalmaktan kork" paneli düzenlendi

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Kanserden değil, geç kalmaktan kork" konulu panel düzenledi.

"Kanserden değil, geç kalmaktan kork" paneli düzenlendi
"Kanserden değil, geç kalmaktan kork" paneli düzenlendi
GİRİŞ 30.03.2015 15:55 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:55

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki panele katılan Sivas Valisi Alim Barut, insanın en kıymetli varlığının sağlık olduğunu ve sağlığın korunması, sürdürülmesi için de Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Kanser hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Barut, "Kanser hastalığı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Kanser hastalıklarında tedavi çok zaman alır hemde çok zahmetlidir. Bu hastalıkta kullanılan tedavi yöntemlerindeki değişik yöntemlerin de ülkemizde kullanılıyor olması hastaların yaşama umudunu sürdürmesi için önemli bir noktadır" diye konuştu.

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam da kanser tedavi edilmese ciddi rahatsızlıklar hatta ölümlere sebep olabileceğini hatırlattı.

Kanserde erken tanının önemine işaret eden Sağlam, "Sağlık Bakanlığı kanserin erken tanısının yapılabilmesi için taramalar yapmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Sağlam'ın başkanlığını yaptığı panelde, Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, Meme Kanseri, Prof. Dr. Ali Yanık, Rahim Ağzı Kanseri ve Prof. Dr. Kürşat Karadayı da kolon kanseri hakkında bilgi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'