Sınır bölgeleri ortak sorunları görüşüldü

Edirne heyeti Yunanistan'da katıldığı oturumda taşkın ve sivrisinekle mücadelede işbirliği ve kısa süreli vizesiz seyahat görüşlerini yineledi.

Sınır bölgeleri ortak sorunları görüşüldü
Sınır bölgeleri ortak sorunları görüşüldü
GİRİŞ 30.03.2015 16:54 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:54

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ETSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne ilçe belediye başkanları, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde Dedeağaç Belediyesi ve Evros Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığı ile gerçekleşen ve iki ülkenin sınır bölgelerinin İl ve İlçe Belediye Başkanları’nın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı toplantıya katıldı.

Konferansın moderatörlüğünü, Dedeağaç Belediye Başkanı Vagelis Lambakis, Evros Ticaret Odası Başkanı Christodoulos Topsidis, Gürkan ve Zıpkınkurt yaptı. Her iki bölgenin en öncelikli sorunu olarak gündeme gelen madde Meriç Nehri’nde yaşanan sel felaketleri ve halka verdiği zarar oldu. Ortak akıl ve dayanışma içerisinde, gerekli makamlara konuyu ısrarla dile getirerek çözülmesi gerektiği üzerine fikir birliği sağlanan konferansta, dile getirilen bir diğer sorun da Sivrisinek ile Mücadele oldu. ETSO Başkanı yaptığı konuşmada Evros ve Edirne Odaları arasındaki işbirliğinden bahsederek, daha çok iki bölgenin karşılıklı ticaretini etkileyen unsurlara değindi. Vize konusunda sıkıntı yaşandığını ve hala işadamlarımıza uzun süreli vize sağlamada zorluk çekildiğini ifade eden Zıpkınkurt, Kastanyas ve Pazarkule Sınır Kapılarının ticarete açılması konusunu da gündeme getirdi. Tüm ilçe Belediye Başkanları’nın da konuşmalar yaptığı Konferans sonunda, tüm katılımcıların imzaladığı ortak bir bildiri oluşturuldu.

Konferansın ardından Belediye Başkanları bir salonda yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirirken, diğer bir salonda her iki bölgenin Oda Başkanları ve işadamları bir araya geldi. Gümrük kapılarının durumu, tarım ürünlerinde vergilendirme, sınır bölgelerinin karşılıklı ticaretinde birtakım muafiyet beklentileri gibi konuların gündeme getirildiği yuvarlak masa toplantısında kayıt altına alınan maddelerin, her iki oda ve bölge işadamları arasında Mayıs ayında tekrarlanması planlanan toplantıda spesifik olarak ele alınmasına karar verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye