Öğrencilere çevre bilinci artırılıyor

Ccedil;evre ve Şehircilik Bakanlığı, "Ankara'da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor" projesi ile yaklaşık 2 ayda bin 500'ün üzerinde öğrenciye çevre eğitimi verildiğini bildirdi.

Öğrencilere çevre bilinci artırılıyor
Öğrencilere çevre bilinci artırılıyor
GİRİŞ 30.03.2015 16:54 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:54

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki anaokulları ile ilk ve ortaöğretim okullarına yönelik olarak başlatılan "Çevre Eğitimleri" devam ediyor. Bakanlık, bu eğitimlerle gelecek nesillere çevre bilincini aşılamayı ve çocukların çevre bilincini arttırmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 15 Ocak'tan itibaren uygulamaya başlanılan "Ankara'da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor" projesi ile yaklaşık iki ayda bin 500'ün üzerinde öğrenciye çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verildi.

Bakanlık, Ankara genelinde 2015 yılında 5 binin üzerinde öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla yarın saat 14.00'te Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde, ilçedeki ilk ve orta okullarda okuyan yaklaşık 800 öğrenciye yönelik eğitim programı gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!